İsa Yalçın'dan Başdeğirmen'e Koalisyon Tepkisi

İsa Yalçın'dan Başdeğirmen'e Koalisyon Tepkisi

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ekim 2015 15:57
İsa Yalçın'dan Başdeğirmen'e Koalisyon Tepkisi

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in "Türkiye Koliasyonsuz dönemlerde büyümüştür" ifadelerine tepki gösterdi.

Yalçın, Başdeğirmen'in siyasi açıklamalarını "Üyelerinizin vicdanına bırakıyoruz" sözleriyle eleştirdi.

Yalçın açıklamasında "7 Haziran seçimleri öncesi bir ödül töreninde Bakanlık sıfatı olmayan Sayın Lütfi Elvana ulaştırma Bakanıymış gibi bir siyasetçi edasıyla hitap edip, Sayın Lütfi Elvandan, sanki seçimlerden sonra da ulaştırma Bakanı olacakmış gibi taleplerde bulunan Ticaret Odası Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen ; Bu defa da 1 Kasım seçimleri öncesi yine bir siyasetçi edasıyla konuşmalar yapmış ve bu seferde “Koalisyon olmayan dönemlerde Türkiye büyümüştür.”diye gündeme oturmuştur.

Sayın Şükrü Başdeğirmen öncelikle“Ticaret Odası Başkanı”olarak bu ifadeniz:

*Milletin ve özellikle mensubu olduğunuz üyelerinizin hür iradesine ipotek koymaktır. Bu sözler bir Ticaret odası Başkanının söyleyebileceği en son sözler olmalıdır. Bu sözünüzü oda mensuplarınızın da vicdanlarına bırakıyoruz. Ama gelelim sizin ;tüccar ve sanayiciyi ilgilendiren konunun ekonomik boyutunda“ Koalisyon olmayan dönemlerde Türkiye Büyümüştür.” Sözlerinize farklı bir cepheden rakamlarla aktarmaya çalışacağım.

Evet geçmişte gerçekten koalisyon hükümetleri döneminde sıkıntılı zamanlar yaşanmış olabilir, ama rakamlara bakarsanız sayın itso başkanın açıkladığı gibi olmadığı hatta koalisyon hükümetleri döneminde büyümenin daha büyük olduğu görülmektedir. Önemli bir sorumluluk makamında oturan sayın ticaret odası başkanından daha dikkatli açıklama yapmasını beklerdik . Bu makamaların birilerinin arka bahçesi olması en çok saygı değer üyelerini üzeceği kesindir. Bizler bu tür açıklamaları yapan kişilerin makamları gereği daha sonar bir yanlışlık var ise düzeltmesi gerektiğini düşündüğümüzden bu güne kadar bekledik ama malesef haberlerden rahatsız olduğunu beyan etmesi ve bunların dost sohbetinde söylenen sözler olarak geçiştirmesini anlayamadık. Sayın ticaret odası başkanı ya sözlerinin arkasında durmalıdır ya da yayınlanan konuşmayı düzeltmelidir.

AK Parti döneminde Türkiye’nin 12 yıllık büyüme hızı yüzde 4,7 ;ama AKP’nin son 8 yılının büyüme hızı yüzde 3,3. Tır İyi idare edilemedi dediğimiz Koalisyon dönemlerine 1963-1977 yıllarında Türkiye’nin ortalama büyüme hızı yüzde 5,9 Koalisyon Dönemlerinde Dünya Bankası veri tabanlarına göre ise farklı zaman aralıklarında ise büyüme oranları :

* 1962-1964 koolisyon döneminde büyüme oranı : 6,7
*1971-1980 dönemlerinde büyüme oranı:4,1
*1992-2002 dönemlerinde 3,4’tür." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum