İsa Yalçın’dan Numan Kurtulmuş'a Sert Gönderme

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsa Yalçın, HAS Parti’den, AK Parti’ye geçen Numan Kurtulmuş’u ve AK Parti’yi eleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Temmuz 2012 13:39
İsa Yalçın’dan Numan Kurtulmuş'a Sert Gönderme

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’a, iki partinin bütünleşmesi ile ilgili resmen teklif yapması, siyaset gündemine oturdu.

Konuya bu cümlelerle yaklaşan MHP İl Başkanı İsa Yalçın, AK Parti’nin sürekli seçim ve oy kaygısı ile hareket ettiğini savunarak, “Böyle bir partinin her türlü varyasyonları yapması mümkündür” dedi.

MHP İl Başkanı Yalçın, birbirini insafsızca eleştirenlerin bugün birlikte olmasının manidar olduğunu da söyleyerek, “AKP için her yol mubahtır anlayışı var” diye konuştu. İşte Yalçın’ın değerlendirmelerinden önemli notlar: Türkiye gündeminde bir sanal bir gündem var millete gösterilen birde kapalı kapıların arkasındaki bazı projeler var. Şimdi sürekli seçim endeksli siyaset yapan, sürekli oy alma noktasında siyaset yapan bir partinin her türlü varyosyana girip çıkması normaldir.

Yani Güneydoğu bölgesine gidip orada, yıllardır kanayan yaraların gündeme getirilip bunun üzerinde bir takım siyasi beklendiler olması yine geçmişte birlikte siyaset yapıp ta çıkardıkları gömleği tekrar giymek istercesine, bir takım hareketler içersinde bulunmaları, ben çok anormal karşılamıyorum. Ama bu tamamen Ak Partinin kendi görüşleridir. Bugün milletin önünde olduğuna göre millet bunu kendisi takdir edecektir. Bugün birbirlerine karşı insafsızca sözler sarf edenlerin bugün sanki yıllardan beri birlikte bu iki partinin aynı şeyleri söylemişçesine ortada durmaları, birlikte görüntü vermeleri tabiî ki bu milletin gözünden kaçmayacaktır. Daha da geleceği söyleniyor, bununla alakalıda tabi bunlar artık bir ölçü kaçmışsa bir olayın standardın dışına kaçmışsa, bazı siyasi etik değerler çiğnenmişse her şey olabilir.

Önümüzdeki dönem içersinde her türlü şeyi beklemek doğrudur. Milliyetçi Hareket partisi bunların dışındadır. Tek cümlemiz şudur; şiddetli bir şekilde birbirlerini Parti programlarından dolayı eleştiren insanların, bugün bir arada olmalarını yani anlamakta zorlanıyoruz, ama Ak Parti penceresinden baktığımızda normaldir. Çünkü hedefe ulaşmakta her yol mubahtır anlayışı vardır.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum