İsa Yalçın’dan Osman Zabun’a Sert Eleştiriler

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun’a, sert eleştiriler MHP İl Başkanı İsa Yalçın’dan geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ağustos 2012 11:49
İsa Yalçın’dan Osman Zabun’a Sert Eleştiriler

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, yazılı açıklamasında şunları ifade etti:

“İl Genel Meclisi Başkanı ve AKP İl Genel Meclisi Üyesi Sayın Osman Zabun’un basında yer alan “AKP Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı” bünyesinde oluşturulan ve Türk İdari Sistemini “eyalet” yönetimine dönüştürmeyi amaçlayan tasarıyı öven konuşmaları , ibretle takip edilmektedir….

Bu konuşmaların içeriğinin boş olması ve yuvarlak cümlelerden oluşması Sayın Zabun’un, şayet ülkenin üniter (tek devlet olma) yapısından rahatsızlığı yok ise, büyük bir bilgisizlik, eyyamcılık hatta gaflet ve delalet içinde olduğunu göstermektedir.

Sayın Zabun “Haklı çıktım” derken, haklılığını, kendi partisinin milletvekillerinin hazırladığı, eyalet sistemini öneren raporunu referans göstermesi ise ayrıca traji-komik bir durum olsa gerektir. Hele hele mevcut idari sistemi insan onuru, demokratik yönetim anlayışı, bireylerin yönetime katılması gibi nerede başlayıp nerede bittiği belli olmayan yuvarlak kavram ve cümlelerle eleştirmesi, ülkenin bölünmesine hizmet edecek yeni sistemi de övmesi kendisinin başkanlık yaptığı, Osmanlı’dan yadigâr, asırlık devlet tecrübemizin ürünü olan İl Genel Meclisimizin lağvedilmesini desteklediğini ortaya koymaktadır ki akıllara böyle bir kurumda hala daha neden başkanlık koltuğunda oturmaya devam ettiği sorusunu getirmektedir.

Sayın Zabun’a açık ve net sorularımız vardır.

1. Ülkemizin” milli ve üniter yapısını” insan onuru ve haysiyetine ve milli menfaatlerimize uygun bulmuyor musunuz?

2. Şayet bulmuyor iseniz kafanızdaki sistem, ülkenin eyaletlere bölünmesi ve eyalet sistemi ile yönetilmesi midir?

3. Milli Eğitim ve Sağlık sistemini bile belediyelere bağlayan bu bölücü önerinin, bölücülüğün siyasal sözcüleri olan BDP’li belediyelerin ellerinde nasıl bir netice vereceğini ve genç dimağların nasıl bir bölücülük fikri ile zehirleneceğinin farkında değil misiniz?

4. Bayındırlık, İmar, düzenleme ve ihale yetkilerinin bölücü Belediyelerde ki yetkililere teslim edilip, merkezi idarenin etkisizleştirildiği bir ortamda, bu gün dahi PKK’lı olmayan müteahhitlerin Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgemizde ihaleye alınmadığı bir sistemde örneğin Isparta, Burdur ve Afyonlu müteahhidin yine örneğin Diyarbakır’da herhangi bir iş alması, iş yapması mümkün olacak mıdır?

5. “Vergi Koyma Yetkisi”nin Devlet olmanın bir gereği olduğunu herkes bilir iken, yeni sistemde bu yetkinin bölücü belediyelere devrinden sonra sadece idari değil siyasi özerkliğin ve devletleşmenin yolunu açacağını görüyor musunuz?

6. İl Özel İdarelerini kaldıran ve böylece devletin bütünlüğünü, milletin birliğini ve merkezi hükümetin Hakkari’de Van’da, Isparta’da, Afyon’da temsilcisi ve icra makamlığı görevini yapan olan Vali ve Kaymakamların etkisizleştirilmesi sonucunu doğuracak AKP’nin Eyalet sistemi taslağını savunmak, ülkenin bölünmez bütünlüğünün parçalanmasına hizmet etmek ve güvenlik açısından hassas yörelerin PKK’lı belediye başkanlarına terk etmek anlamına geldiğini görmüyor musunuz?

7. Tüm kurumları Belediyelere bağlamanın bölücü belediyelerin uygulamaları ile hizmetin Türk- Kürt ayrışmazlığı ile sunulması ve hatta Kürtçe bilmeyen personelin istihdam da edilmemesi sonucunu doğuracağını görmüyor musunuz?

8. 81 İl özel idaresi, il genel meclis üyeleri Belediye Başkanları ve binlerce köy muhtarlığı önerilen sistemde kaldırılıyor. Bu sisteme methiyeler düzerken bunların işe yaramaz ve iş yapmaz kurum ve kişiler olduğunu mu düşünüyorsunuz?

9. Önerilen bu sistemin PKK’nın yıllardır silahla ulaşamadığı siyasal hedeflerinin şimdi AKP tarafından siyasi manevralar ve ayak oyunları ile hayata geçirilmek istendiğini göremiyor musunuz?

10. Bu sonuç, PKK VE BDP sözcülerinin sözde 4 parçalı Kürdistan’ın Türkiye ayağında özerk bir bölge oluşturulmasının önünü açacağından bihaber misiniz? Suriye'de kurulan üç kürt şehrinden sonra bizi bekleyen tehlikenin ne olduğunu hiç düşündün mü?

11. Son olarak, bu teklifin ipuçlarının PKK-AKP’nin müzakere masasına oturduğu, OSLO’daki MÜZAKERE TUTANAKLARI’nda bulunduğunu okumadıysanız, kimselerden de duymadınız mı?

Tüm bu soruların ışığında Sayın Zabun! PKK’nın Türkiye’yi bölme ve bunu da yerel yönetimler ve Demokratik Özerklik kavramları üzerinden gerçekleştirme planlarına bir kez daha göz atmanızı ve Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyetini kuran Yörük Türkmenlerin kültürel başkentlerinden biri olan Isparta’mızın İl Genel Meclisi Başkanı olduğunuzu unutmamanızı tavsiye ederiz.

Şayet bu sözlerinizle genel merkeze önümüzdeki yerel seçimler için sıcak ve samimi mesajlar gönderme düşünceniz de var ise, buradan hatırlatmak isteriz ki kendi partiniz içerisinde bile bu projeyi çok tehlikeli bulan ve direnen bakanları ve üst düzey yöneticilerinizin olduğunu, bu hazırlığın da neden “yerel yönetimler” biriminizde değil de “siyasi ve hukuki işler” biriminde hazırlatıldığının üzerine kafa yormanızı öneririz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.