İşadamları Değil İş İnsanları

İşadamları Değil İş İnsanları

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ocak 2018 16:55
İşadamları Değil İş İnsanları

Isparta Girişimci Sanayici ve İş Adamları Derneği (IGSİAD), ismini Isparta Girişimci Sanayici ve İş İnsanları Derneği (IGSİAD) olarak değiştirildi.
Çok sayıda üyenin ve davetlilerin katıldığı genel kurul toplantısında başkanlığa seçilen Dilek Özdemir, bu isim değişikliğinin derneğin kısaltması olan IGSİAD markasının kullanımında bir değişikliğe yol açmayacağını söyledi.

Özdemir, “Geçen yönetim kurulunda göreve başladığımızda ilk yönetim kurulu toplantımızda Hasan Bey ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla ilk gündeme getirdiğimiz konu, yakın zamanda TÜSİAD’ın gerçekleştirdiği isim değişikliğiydi. Derneğimizin adında geçen 'işadamları' kelimesinin, tüm üyelerimizi kapsayacak, dernek amaç ve faaliyetleri ile eşgüdümlü olacak ve 21. yüzyılın gerek ve ihtiyaçlarına hitap edecek şekilde 'iş insanları' olarak değiştirilmesini bu Genel Kurulumuzda gerçekleştirmekten dolayı mutluyuz” dedi.

Özdemir, “Hepimizin bildiği gibi artık hayatın her alanında kadınlar da yer almakta. Gelişmekte olan bir ekonomide kadınların da ekonomiye dâhil olmasıyla, girişimci sınıfın genişlemesi, ulusların büyümesini ve küresel ekonominin güçlenmesini sağlamıştır” ifadelerini kullandı.

IGSİAD Başkanı Özdemir, “Kadının toplum içerisindeki yeri ve önemi azımsanmayacak kadar büyüktür. Devletimizin de son yıllarda en çok üzerinde durduğu konu ve geliştirdiği politikalarında kadın girişimcilere ve kadın istihdamına çok önem verilmektedir.

İş insanları olarak bizler de 21. Yüzyıl Türkiye’sinde hala Kadın Cinayetlerinden ve Kadına Uygulanan her türlü şiddetten söz edilirken sessiz kalamayız. Ekonomik gelişmeleri yakından takip ederken, bu tür sorunlarından her zaman yakından takipçisi olup, çözüm arayışı içinde olacağız. Çalışan, ekonomik özgürlüğü olan kadın, dolayısı ile çevresi ile iletişimde olup belli bir bilgi ve kültür birikimine de sahip olur böylece her anlamda güçlenir. Güçlü kadınlar, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın doğru yetiştirilmesi için en önemli etkendir. "Kadınlar toplumun mimarıdır” Bir toplumun yapısının şekillenmesi, değişmesi ve gelişmesi kadına bağlıdır. IGSİAD iş dünyasını temsil eden bir sivil toplum örgütü olarak farklı siyasi görüşlerden, farklı sektörlerden ve her kesimden bir araya gelebilmiş bir sivil toplum örgütüdür. Kuruluşundan bu yana tüm üyeleri belirli ilkelere saygı gösteren ve sektörlerini başarıyla temsil eden seçkin girişimciler ve iş insanlarıdır. Bundan sonraki amaçlarımızın en önemlilerinden biri kadın üye sayımızı arttırmak ve kadının iş hayatında daha fazla yer alması için projeler geliştirmek yönünde olacaktır.

Derneğimizin kuruluşundan bu yana “iş insanları” olarak ortak paydamız Isparta’mız, bölgemiz, ülkemiz olmuştur. Bugüne kadar Isparta iş hayatına ve Isparta ekonomisine katkı sağlamaya gayret ettik ve bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde ülkemizin içinde bulunduğu durum ne olursa olsun, moral bozukluğuna girmeden, karamsarlığa düşmeden, her şeye rağmen, birey olarak, iş yerlerimiz veya şirketlerimiz olarak cesaretle, şevkle çalışmaya devam etmek ve Isparta’mıza katkı sağlamak olacaktır.

Kuruluşumuzdan bu yana bütün Yönetim Kurulu Başkanlarına, Yönetim kurullarında görev almış değerli arkadaşlarıma, desteklerini esirgemeyen sayın üyelerimize ve Isparta kamuoyuna sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

IGSİAD Yönetimi şu isimlerden oluşuyor;
1- Dilek ÖZDEMİR – ARTELİT Ev Tekstil
2- Koray ÖZTÜRK – MAVİ İnşaat
3- Serdar İPEK – Avukat
4- Meryem MUTLU – MUTLU Mobilya(IMAJ Mobilya)
5- Mehmet Buğra TURHAN – TURHAN muhasebe- Mali Müşavir
6- Metin ARIKAYA – DENGE Patent
7- Ertuğrul BÖLÜKBAŞIOĞLU - GÜVEN Et Sakatat Ltd. Şti.
8- Yusuf Çağdaş ERMERAK - GEF Yapı Malzemeleri Ltd. Şti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum