İşadamları Umutlu ve Memnun Ayrıldı

BAKA, Hintli işadamları ile Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur) işadamlarının ikici kez buluştuğu INCOM 2013 Türkiye-Hindistan Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Toplantısı programı tamamlandı.

Yayınlanma:
İşadamları Umutlu ve Memnun Ayrıldı

Antalya’daki 3 günlük programda Batı Akdeniz’deki firmalarla ikili görüşmeler yapıp firmalara ziyaretlerinin ardından, fizibilite sonrasında ortaklık ve ticaret bağlantıları başlatabileceklerini söyleyen Hintli işadamları, Antalya’nın tarihi ve doğal güzellikleriyle yorgunluk attı.

BAKA, yaklaşık 8.5 milyon dolarlık iş anlaşmalarının yapıldığı Batı Akdeniz Türkiye-Hindistan Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Zirvesi’nin (INCOM 2012) ikincisi INCOM 2013 programını tamamladı.

BAKA uzmanlarının tercümanlık ve teknik desteğiyle sürdürülen INCOM 2013’e Hintli işadamlarının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ayarındaki kurumu Hindistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FICCI) temsilcisi Rohit Sharma ile Tüm Hindistan Sanayi Dernekleri Birliği (AIAI) yetkilisi Renu Verma’nın da aralarında bulunduğu tarım (tarım makineleri dahil), gıda, yenilenebilir enerji, turizm, gül ve kozmetik ürünler, doğaltaş ve mobilya sektörlerinde faaliyet gösteren 53 Hintli işadamı katıldı.

Zirveye katılmaktan, sıcak dosthane misafirperverlikten duydukları memnuniyeti program boyunca vurgulayan Hintli firma temsilcileri, ilk gün Antalya’da Batı Akdeniz’in iş adamları ile gün boyu ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Konuk işadamları, ikinci gün de Antalya, Burdur ile Isparta’da firmaları yerinde ziyaret etti ve bilgi alışverişinde bulunup işbirliği görüşmeleri gerçekleştirdi.

GÜZELLİKLERLE YORGUNLUK ATTILAR
İşbirlikleri, fizibilite sonrası ortak yatırım planları ve ticaret bağlantılarının ele alındığı görüşmelerin yaşandığı yoğun programın yorgunluğunu Hintli işadamları Antalya’nın tarihi ve doğal güzellerini gezerek attı. Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı’ndan teleferikle eşsiz manzarayı seyrederek Tahtalı Dağı’na çıkan Hintli işadamları, zirvede kar topu oynadı, çaylarını yudumlayıp harika olarak nitelendirdikleri manzarayı seyretti. Phaseliss Antik Kenti, Aspendos Antik Tiyatrosu, şehir merkezi ile tarihi Kaleiçi’ni gezen ve hayranlıklarını ifade eden Hintli işadamları, bölgenin güzelliklerinin yanısıra gösterilen ilgi ile yakınlık için teşekkür etti.

PROGRAM BAŞARILI VE YARARLI
Hintli işadamları ile kuruluşları, BAKA’nın düzenlediği INCOM 2013 Türkiye-Hindistan Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Toplantısı’nın 2012’deki ilki gibi başarılı olduğunu ve yararlı geçtiğini belirtti. Antalya, Burdur ve Isparta’daki firmalarla işbirliği temelleri attıklarını, görüşmelerinin çok yararlı geçtiğini söyleyen Hintli işadamları, yatırım ve işbirliği için gelecekten ümitli olduklarını ve ön bağlantılar gerçekleştirildiğini kaydetti.
Ajans olarak yerli ve yabancı iş adamlarına her zaman destek vereceklerini belirten BAKA uzmanları da, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek yazışmalar, görüşmeler ve yatırım aşamasındaki bürokratik işlemler dâhil olmak üzere her türlü konuda yardıma hazır olduklarını kaydetti. Hintli işadamları, ülkelerine dönmek üzere Antalya’dan ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.