İşaret Dili Kursu’nda Tercüman Krizi!

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen, sağlık çalışanlarına yönelik işaret dili kursu açılışında bulunan işitme engelli vatandaşlar için hesaba katılmayan tercüman krize neden oldu. Tercüman krizini, gazetecilerin uyarısı üzerine Vali Oğuz düz

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2013 17:26
İşaret Dili Kursu’nda Tercüman Krizi!

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen, sağlık çalışanlarına yönelik işaret dili kursu açılışında bulunan işitme engelli vatandaşlar için hesaba katılmayan tercüman krize neden oldu. Tercüman krizini, gazetecilerin uyarısı üzerine Vali Oğuz düzeltti.

Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen sağlık çalışanlarına yönelik işaret dili kursunun açılış töreninde öyle bir hata yapıldı ki, unutulan işaret dili tercümanı engellilere bir engel daha teşkil etti.

Barida Hotels’te dün yapılan açılış töreninde, birçok işitme engelli davetli de yer aldı. Programda görevli sunucu bir süre, yapılacaklar hakkında bilgi verdi. Ancak hiç Halk Sağlığı Müdürlüğü öyle bir durumu unuttu ki, program öncesinde işitme engelli davetliler için olması gereken tercüman hesaba katılmadı.

Sunucu bir süre konuştu…
Daha sonra programda yer alan gazeteciler Vali Oğuz’u konu hakkında uyardı.  Devreye giren Vali Oğuz programı organize eden yetkilileri uyararak, tercümanın bulunmasını sağladı.
Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hesaba katılmayan tercüman, yine işitme engelli katılımcılar arasından seçildi.

İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı İbrahim Yavuz’un oğlu olan Ahmet Yavuz, sahneye çıktı ve programdaki tercümanlık görevini üstlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.