İşaret Diliyle Cuma Hutbesi

Isparta İl Müftülüğü bir ilke imza atarak, cuma namazında işitme engelli cemaat için hutbenin işaret diliyle anlatılması uygulaması başlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Nisan 2014 15:52
İşaret Diliyle Cuma Hutbesi

Anadolu Mahallesi Camisi'nde başlatılan uygulamayla, İmam Abdullah Yavuz'un Türkçe okuduğu hutbe aynı anda işaret dilinde uzman Ahmet Yavuz tarafından işitme engelli cemaate sinevizyon da aktarıldı. Hutbenin konusu Kutlu Doğum Haftası oldu. Camiye gelen cemaat, uygulamayı olumlu bulduklarını, güzel bir örnek olduğunu her camide olması gerektiğini belirtti.

Cami cemaatinden Yunus Özler, "Engelli vatandaşlar konuşamıyor duyamıyor İbadetlerinde bu durum kısmi engel sayılır. Bu hutbede söylenenleri bugün tamamen anlayacak, imamın ne demek istediğini idrak edecekler" dedi.

İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Yavuz da işaret diliyle "Böyle bir çalışmanın yapılmasından dolayı çok mutluyuz. Çok memnun olduk. Bu çalışmayı bize sağlayan kurumlarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Cami imamı Abdullah Yavuz da, şunları söyledi: "Kardeşlerimizin gelmesinden memnun olduk. Bu uygulamanın camilerde yaygın devam etmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz. İlk olarak camimizin seçilmesi önemli. İnşallah tüm il merkezinde ve diğer illerde de devam eder."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum