İşaret Diliyle İstiklal Marşı Söylediler

Cumhuriyet İlköğretim Okulu İşitme Engelliler Özel Eğitim Sınıfı, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Isparta Belediye Başkan Vekili Orhan Eren’i makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mayıs 2012 19:09
İşaret Diliyle İstiklal Marşı Söylediler

Cumhuriyet İlköğretim Okulu İşitme Engelliler Özel Eğitim A Sınıfı öğretmeni Kaniye Gümral hafta ve çalışmalar ile ilgili bilgiler verirken, çocukların sosyalleşmesi için çalıştıklarını, çocukların iletişim kurmalarını sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Okullarında eğitim materyallerinde eksikliklerin bulunduğunu aktaran Gümral, bu konuda belediyeden destek beklediklerini kaydetti.

Okul Müdürü Mustafa Dinç ise, Başkan Vekili Orhan Eren’den okullarının önüne trafik işaretlerinin konmasını, araç trafiğinin kesilmesi noktasında tedbirler uygulanmasını istedi. Öğrencilerin işitme engelli olduğunu ve bundan dolayı yola çıktıklarında zaman zaman araçları fark edemediklerini ve bundan dolayı çocukların hayati risk taşıdıklarını dile getirdi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu İşitme Engelliler Özel Eğitim Sınıfı öğrenci ve eğitimcilerinin kendilerini ziyaret etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkan Vekili Orhan Eren de, kendisine aktarılan sıkıntıların giderilmesi noktasını ele alacaklarını bildirdi. Eren, eğitimcilerin görevlerinin zor olduğunu, çocukların topluma kazandırılması noktasında gösterilen özverinin önemli olduğunu aktararak “Öğretmen kökenli olmamdan dolayı neler yaşadıklarınızı yakinen biliyorum. Böyle bir görevi üstlenmiş olmanız beni gururlandırdı” dedi.

Öğrenciler öğretmen Kaniye Gümral yönetiminde işaret dili ile İstiklal Marşı’nı okudu. Ziyaretin ardından Başkan Vekili Orhan Eren öğrencilerle tek tek fotoğraf çektirirken, öğrenci ve öğretmenlere de hediyeler takdim etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.