ISBAŞ Isparta’ya Hizmetin Liderliğini Yapıyor

ISBAŞ Isparta’ya Hizmetin Liderliğini Yapıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2017 12:39
ISBAŞ Isparta’ya Hizmetin Liderliğini Yapıyor

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ISBAŞ Bimsblok Fabrikasına kazandırılan 2 adet forklift ve bir kamyonetin hizmete sunulması için gerçekleştirilen kurban kesimine katıldı. Beraberinde belediye meclisi üyeleri ile birlikte ISBAŞ’a gelen ve çalışmalar hakkında fabrika Genel Müdürü Ömer Tahir Gürakan’dan bilgiler alan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “ISBAŞ, Isparta’mıza kazanç sağlayan, mutluluk veren bir fabrika. Daha önce 3 adet kamyon almıştık, şimdi de yine kendi kazancıyla iki adet forklift taşıyıcı ve bir adet de pikap aldık” dedi. 

Fabrikanın saat gibi çalıştığını, belediyenin şehir süsleme ve değişik konularına da destek verdiğini kaydeden Başkan Günaydın, “Halka hizmet veren bir fabrika haline geldi” derken, üretim kapasitesini çok daha ileriye taşıma adına ikinci bir fabrikanın kurulması için de fizibilite çalışmalarının devam ettiğini belirtirken, “ISBAŞ Isparta’ya hizmetin liderliğini yapıyor” şeklinde konuştu.     

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın konuya ilişkin yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi:

“Fabrikamız kuruluşundan bu yana devamlı ileriye giden bir çalışmayla hareket eden ve gelişen bir fabrika. Kış girmesine rağmen ürettiğimiz malları yetiştiremiyoruz. Bunun sebebi ürünlerimizin kalitesinden kaynaklanıyor. Vergisini, borçlarını, alacaklarını zamanında halleden saat gibi çalışan bir fabrikamız var. Başında arazisini, izin ruhsatlarını aldık, engellere rağmen bunu rahatlıkla yüce Rabbim başarı noktasına ulaştırdı. Şu anda Türkiye’nin en iyi çalışan fabrikalarından birisi ISBAŞ’tır. Kendi kazancıyla iki adet forklift taşıyıcı yine bir adet de pikap aldık. Bunlar kendi kazancıyla yapılan çalışmalar, bu da en güzel bir başarının işareti demektir. Daha öncede 3 adet kamyon almıştık. ISBAŞ, Isparta’mıza kazanç sağlayan, mutluluk veren bir fabrika. Fabrikamızın bir özelliği daha var bu da Isparta’mızın köylerine de nerede bir yangın var, evlere camilere ihtiyaç var burası adeta yardım kurumu haline de geldi. Bu yardım bize de hayır, uğur, bereket getirdiği gibi bize ayrıyeten ciddi bir güzellik kattı. Fabrikamız saat gibi çalışıyor, belediyemizin şehir süsleme ve değişik konularına da destek veriyor. Halka hizmet veren bir fabrika haline geldi.     

Şu anda fizibilite çalışmalarımız devam ediyor, aynı fabrikadan bir tane daha kurmayı düşünüyoruz. O fabrikamızla da üretim kapasitemizi daha da ileriye götürmeyi istiyoruz. ISBAŞ şu anda eskiden başlayan bir marka olmasına karşın, şimdi daha heybetli, güzel daha tutarlı bir marka haline gelmiştir. ISBAŞ Isparta’ya hizmetin liderliğini yapıyor. Hem yardım yapıyor, hem de tüm Isparta’mızın duvarları burada üretilen bimslerle örülüyor. Aynı zamanda bölgeye hitap ediyor, Antalya, İzmir, Alanya, Konya, Afyonkarahisar olmak üzere bölgemize ve ülkemize hizmet veriyoruz. Depreme dayanıklı malzeme yapıyoruz. Yığma yapılarda iki kata kadar yalnız bizim ürettiğimiz bimsle yapılabilecek tarzda statik gelişim bir malzeme.

Bu yeni araçlarımız hayırlı olsun, makinelerimizin de yeniden bakım yapıldı. Fabrikamız adeta yeni yapılmış bir tesis gibi. Arıza yapmadan bilinçli, işletmeci ve kazanç sağlayan bir tesis. Bu fabrikayı dünya rekabetini de inceleyerek kurduk. Bu aşamadan sonra Isparta’mıza diğer fabrikamızı kurma aşamasına geçeceğiz. İnşallah ikinci fabrikamızı da kurarız ve Isparta’mıza, Türkiye’mize hayırlı oluruz. Günde 60-70 bin adet mal üretiyoruz. Malımız yetmiyor. Bundan dolayı ikinci fabrikayı kuracağız. Pomza yataklarımız ISBAŞ’a, belediyemize ait. Bu pomza yataklarında da ciddi gelişimler sağladık. Çevre ve Orman Bakanlığımızdan gerekli müsaadelerin hepsi alındı. Kuracağımız ikinci fabrikaya da ocak olarak da hazırlanmış oluyoruz. Bununda hazırlığını yaptık, boşu boşuna, körü körüne, nisan bir şakası gibi yola çıkmıyoruz. Adım adım kararlı bir şekilde gidiyoruz. İnşallah yüce Rabbim o fabrikayı da kurmayı nasip etsin ve böylelikle Isparta’ya bir döviz girdisini sağlayan fabrikalardan birisi de bizim ISBAŞ fabrikamız oluyor. ISBAŞ, Isparta’nın şerefli bir bayrağı haline gelmiştir. 

Fabrika alanının bulunduğu bölge Bimsblok Organize Sanayi Bölgesi olacak demiştim. İşte bu yatırımlar bunun devamı. Isparta halkımıza sıva ile ilgili yatırımımızı duyurmuştuk. Bu fabrikamızda da gelişim sağlanıyor. Yeni kuracağımız bims üretim fabrikamızla bu üçüncü fabrika olmuş olacak. Böylelikle Isparta’mız bir dönemde üç fabrikaya sahip olacak. Türkiye’de, Isparta Belediyesi, Milliyetçi Hareket Partili Belediye olarak ilk defa üretken belediye tek Isparta olmuş oluyor. Bu başarıya da ulaşıldı. Üretmek kutsaldır. Üretmek insanlar için en önemli olaylardan birisidir. Üretmeyen toplumlar esarete mahkûmdur. Belediye olarak bu bizim asli görevimiz olmadığı halde, ben bu işi asli görevden daha önemli buluyorum. Üreten toplum inançlı, kalıcı toplumdur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu konuda çok sözleri vardır. Biz bu yolda sağlam gidiyoruz. Elimizden gelse daha çok sayıda fabrika kursam. Biraz önce Türkiye’de yalnız üretken belediye, Isparta Belediyesidir demiştim. Ayrıştırma tesisi, çöp deponi alanı gibi şeyler zaten klasik şeylerdir. Biz bunları zaten yapıyoruz. Bunları üretmekten saymıyoruz. Üretmek için pomza merkezi ve sanayisini biz kendimiz çıkarttık. Bütün gizli engeller vardı, hepsini aştık ve yaptık. Şimdi yapacağımız tesisler pomza entegresinin devamı olacak, fabrikalar zinciri olacak. Şu an burada çok güzel laboratuvarımız var, AR-GE birimimiz var. Biz tabanı sağlam şekilde ileriye doğru yol alıyoruz. Kalite üzerinde gidiyoruz. Bir gün gelecek bu kuruluşumuz pomza konusunda literatür yayınlayan bir yer olacak. 

Kısa süre önce bir hayvan barınağı açtık. Çocuk sevgisiyle birleştirilmiş özel bir barınak haline gelmiştir. Daha yeni açılmış olmasına rağmen bültenler çıkmaya başlamıştır. Özel ve yetenekli veterinerlerimiz vardır. Şu anda 1,5 santimetre ile kısırlaştırma ameliyat yapabiliyorlar. Şu anda hayvan barınağı deyip geçtiğimiz yer literatür merkezi oluyor. Bu ay bir yayın çıkaracak ve bütün üniversitelerimiz, veterinerlik fakültelerimize gönderilecek ve bu ameliyat nasıl yapılıyor noktasında bilgi aktarılacak. İşte ISBAŞ’ta da bu yolda ilerlenmektedir ve ileride burada onlarda olacaktır. Türkiye’ye konusuyla ilgili ışık tutan bir fabrika olacak. Bu özel, bilimsel, literatür, arayış çalışmaları özelliklerimiz var. Arayış çok önemlidir. Burası bir bilim, eğitim, araştırma merkezi derseniz evet hepsi doğru sayılır diye iddia ediyorum. Bu çalışmalarımızın Isparta’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.