"İşbaşı Programı" Öğrencilere Tanıtıldı

"İşbaşı Programı" Öğrencilere Tanıtıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mart 2018 15:25
"İşbaşı Programı" Öğrencilere Tanıtıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlik ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından uygulanan "İşbaşı Eğitim Programı" öğrencilere tanıtıldı.

İİBF Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, İŞKUR Isparta İl Müdür Yardımcısı Mustafa Höke, istihdamın geliştirilmesi amacıyla uygulanan programı öğrencilere anlattı. 13 yıldır İŞKUR’da sürdürdüğü görevler hakkında bilgi veren Höke, “Ülkemizin istihdam sürecinin oluşturulması, geliştirilmesi, korunması, işsizliğin önlenmesi İŞKUR’un en önemli görev alanıdır.” dedi.

“Doğru Meslek, Başarılı İş Yaşamı, Mutlu Hayat” mottosuyla birçok çalışma yaptıklarını belirten Höke, “Doğru mesleği seçersek başarılı oluruz. Başarılı olursak iyi bir yaşamımız olur ve iyi bir yaşamamız olursa mutlu bir hayata sahip oluruz. Bizler İŞKUR olarak çocuklarımız doğru tercihler yapsın, hangi konuda eğitim görmek ve hangi alanda çalışmak istiyorlarsa o alanlarda çalışsınlar diye onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Höke, İŞKUR tarafından işsizliğin azaltılmasına yönelik yürütülen aktif işgücü piyasası programları arasında yer alan “İşbaşı Eğitim Programı”nın, İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin yine İŞKUR’a kayıtlı işyerlerinde sahip oldukları mesleki bilgilerini uygulama yaparak pekiştirmelerini, iş ve üretim süreçlerini bizzat görerek öğrenmelerini sağlamayı amaçlayan bir program olduğunu söyledi.

Höke, konuşmasının devamında programın temel amacını şöyle özetledi: “Mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırarak bu kişilerin istihdam edilebilirliğinin arttırılmasıdır. Bir diğer amacı da nitelikli işgücü temin etmekte zorlanan işverenlere işe alacakları kişileri işyerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek kişiler hakkında ayrıntılı bilgiye sahibi olma ve işe alma konusunda isabetli bir karar verme imkanı sunmaktır.”

İşbaşı Eğitim Programı ile mesleki deneyimler kazanan bireylerin hayatlarının diğer dönemlerinde de birçok avantaja sahip olduğunu belirten Mustafa Höke, iş başı eğitim programının gençlere aynı zamanda referans sağladığını da söyledi. Program kapsamında sektör sınırlamasının bulunmadığını aktaran Höke “ Bu programda her alanda deneyim kazanabilirsiniz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.