İşbaşı Programı TBMYO Öğrencilerine Tanıtıldı

İşbaşı Programı TBMYO Öğrencilerine Tanıtıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mart 2018 09:03
İşbaşı Programı TBMYO Öğrencilerine Tanıtıldı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından uygulanan "İşbaşı Eğitim Programı", Süleyman Demirel Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerine anlatıldı.

TBMYO Çetin Büyükvanlı Amfisi’nde gerçekleştirilen etkinlikte İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Alper Erdik, mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırarak bu kişilerin istihdam edilebilirliğinin arttırılmasını amaçlayan program hakkında bilgi verdi.

İşbaşı Eğitim Programının bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulandığını dile getiren Erdik, “Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için işbaşı eğitim programlarının süresi en fazla 9 ay uygulanacaktır. Programlar günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabilir.” dedi.

Teknik Bilimler MYO Müdürü Öğretim Görevlisi Zafer Çağlar ise İŞKUR destekli bu proje ile öğrencilerin Isparta’daki iş yerlerinde istihdamının amaçlandığını ifade ederek “Bu proje öğrencilerimizin hem çalışıp, hem de eğitimlerini tamamlamalarını mümkün kılmaktadır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.