İşbirliği İmzaları Atıldı

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Nijer'in Niamey, Maradi, Zinder ve Tahoua üniversiteleri ile staj, proje geliştirme ve eğitim anlaşmalarına imza attı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Eylül 2014 18:43
İşbirliği İmzaları Atıldı

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, üniversitenin konukevinde düzenlediği basın toplantısında Nijer'in 4 önemli üniversitesinden işbirliği çerçevesinde 14 akademisyenin 1 aylık süreç için Isparta'ya geldiğini belirterek, "Bu çalışma ile Türk-Nijer ilişkilerini yükseköğretim sahasına taşıyarak daha da geliştirmeyi, karşılıklı eğitim anlaşmaları ve stajlarla dostluk bağlarımızı bilimin ışığında güçlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.

2013 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk Başbakanı sıfatı ile Gabon, Nijer ve Senegal'e yaptığı ziyarete katıldığını hatırlatan Rektör İbicioğlu, Afrika ülkeleri ile oluşturulan bilim köprüleri oluşturma çalışmaları çerçevesinde 30 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul'a gelen NijerCumhurbaşkanı Issoufou Mahamadou ile anlaşmalar sağladıklarını bildirdi. Bu anlaşmalar çerçevesinde Nijerli akademisyenleri Isparta'ya davet ettiklerini ifade eden İbicioğlu şöyle konuştu: "Öğretim üyesi ve öğrenci değişim anlaşmaları, teknoloji transferi, laboratuvarların incelenmesi, bilgi alışverişi, Nijer üniversiteleri için SDÜ bünyesinde oldukça gelişmiş olan internet altyapısının öğrenilmesi ve bu üniversitelere aktarılması konusunda üniversitemiz güçlü akademik kadrosu ile Nijerli akademisyenlere destek olmaktadır"

SDÜ-Nijer üniversileri işbirliği faaliyetlerine Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) de destek veriyor. Basın toplantısına katılan TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, üniversitelerin yaptığı bu tür faaliyetlerde Türk iş adamlarının sürekli bilim adamları ile birlikte olacağını belirterek, gelecek dönemde yüzlerce akademisyeni ağırlayacaklarını söyledi.
Nijer Üniversiteleri adına konuşan Tahoua Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdou Djibu Nounouni, SDÜ ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Sadece teknoloji konusunda değil, öğrenci ve öğretim elemanı hareketleri konusunda da yardımlarınızı bekliyoruz. Türkiye ileNijer arasında iyi bir işbirliğinin olmasını umut ediyorum" diye konuştu.

Toplantı sonrasında Rektör İbicioğlu ve TÜMSİAD Genel Başkanı Sert, konuklara plaket verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum