İşbirliği Zirvesi Gibi Ziyaret

İşbirliği Zirvesi Gibi Ziyaret

Yayınlanma:
İşbirliği Zirvesi Gibi Ziyaret

ITSO Başkanı Başdeğirmen, Bangladeş Büyükelçisi Allama Sıddiki’ye Isparta’nın ekonomik durumu hakkında bilgiler verdi, işbirliği olanaklarını anlattı.  Büyükelçi Sıddiki, ITSO ekibini Bangladeş’e davet etti. 

Dünyadaki nüfus yoğunluğu en yüksek ülke olan Bangladeş’in Ankara Büyükelçisi Allama Sıddiki Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette Isparta ile ticari işbirliği olanakları konuşuldu. ITSO Başkanı Başdeğirmen, Büyükelçi Allama Sıddiki’ye Isparta’nın ticari hacmi ve ekonomik durumu hakkında bilgiler verdi. Büyükelçi Sıddiki’de Bangladeş ile Isparta’nın ticaret hacmini geliştirmek istediklerini söyledi. 

Ülkesinin ekonomik durumu ve ürünleri hakkında bilgiler veren Bangladeş Büyükelçisi Sıddiki, ITSO ekibini ülkelerine davet etti. Nüfusun yüzde 90’ının Müslüman olduğunu anlatan Büyükelçi Sıddiki, “Bangladeş Türkiye’nin 5’te biri büyüklüğünde ancak ülkemizin nüfusu 160 milyon. Halkımızın yüzde 90’ı Müslüman iklimlerimizde benzer. Bangladeş halkı Türkiye’yi Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana destekliyor. Aramızdaki ortak din ve ortak kültür yıllardır gelen dostluğumuzu daha da ileriye taşımamıza yardımcı oluyor. Bizler de iki ülke arasındaki ticareti geliştirmek istiyoruz. Özellikle Isparta ile ticari işbirlikleri yapmak istiyoruz. Bu konuda sizlerin de desteğini bekliyoruz. Önümüzdeki aylarda Büyükelçiliğimizin hazırladığı ortak işbirliğini içeren bir toplantı yapacağız katılırsanız memnun oluruz. Misafirperverliğiniz için teşekkür ederiz.”dedi. 

ITSO Başkanı Başdeğirmen’de Bangladeş Büyükelçisi SIddiki’ye Isparta’nın ekonomik yönlerini ve işbirliği olanaklarını anlattı. Başdeğirmen, Isparta’nın yaş sebze meyve ile mermer ve gülyağı alanında lider olduğunu belirterek, işbirliği noktasında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Isparta’nın gelişmesi ve ihracatının artması anlamında ülkeler arası işbirliği ve diyaloglara önem verdiklerini belirten Başdeğirmen, “2023 ihracat hedefimiz 500 milyon dolar, bu hedefe ulaşmak için her türlü işbirliği olanaklarını değerlendiriyoruz. Ispartamız her yönüyle gelişen bir ilimiz ve özellikle yaş sebze meyve konusunda dünya gülyağı üretimi ve maden sektörü konusunda lideriz. Ürünlerimizin sizin ülkenizde de değerlendirilmesi adına işbirliğine hazırız. Ticaret ve Sanayi Odamız olarak hazırladığımız Ekonomi Bakanlığımızca destekli URGE Projemiz kapsamında 7 ülkeye gidildi ve Isparta’da üretilen yaş meyve sebzelerimizin pazarlanması adına ticari ziyaretlerde bulunuldu. Bangladeş’e davetinizi de değerlendireceğiz.  İşbirliği konusunda da her türlü desteği vermeye hazırız. Ziyaretiniz için teşekkür ederiz. “diye konuştu. 

Ardından Büyükelçi Sıddiki ITSO Başkanı Başdeğirmen’e Bangladeş’ de yapılan geleneksel bir tablo hediye etti. ITSO Başkanı Başdeğirmen de Büyükelçi Sıddiki’ye Isparta’yı anlatan broşürler ile kahve fincanı hediye etti. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.