İşçi Partisi Aday Adaylarını Tanıttı

İşçi Partisi Isparta İl Örgütü 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimleri için aday adaylarını kamuoyuna tanıttı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Kasım 2013 17:17
İşçi Partisi  Aday Adaylarını Tanıttı

İşçi Partisi Isparta İl Örgütü 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimleri için aday adaylarını kamuoyuna tanıttı. Şu ana kadar 3 ismin başvurduğu İşçi Partisi adayını demokratik danışma meclisi ile belirleyecek.

İşçi Partisi Isparta İl Örgütü Mahalli İdareler Seçimleri için başvuru yapan aday adaylarını kabasına ve kamuoyuna tanıttı.

İşçi Partisi İl Başkanı Mehmet Ali Tüfekli, şu ana kadar partilerine 3 ismin başvurduğunu belirterek sürecin devam ettiğini ve adayın demokratik danışma meclisi ile belirleneceğini kaydetti.

İl Başkanı Tüfekli, “Bu seçimlerde Rantçı değil, halkçı belediye şiarıyla yola çıkıyoruz. Birbirinden değerli 3 arkadaşımız adaylık başvurusunda bulundu. Isparta’ya ülkemize değer katacak arkadaşlara şimdiden başarılar diliyoruz” dedi.

İşçi Partisi’ne adaylık başvurusu yapan Jeoloji Yüksek Mühendisi Necdet Halıcı, 1994 Mahalli İdareler seçimlerinde SHP’den Belediye Başkan Adayı olmuştu. Halıcı, 1999 yılında yapılan genel seçimlerde ise CHP’nin Isparta 3. sıra Milletvekili adayı oldu. CHP’de çeşitli görevler de üstlenen halıcı, 2002 yılında CHP’den istifa ederek İşçi Partisi’ne katıldı.

İşçi Partisi’nin eski İl Başkanlarından Nuri Gönendi de yerel seçimlerde başkanlık yarışına katılan isimler arasında yer aldı. Gönendi, uzun yıllar Eğitim Sen Şube Başkanlığı ve yöneticiliği görevlerinde bulunmuş ve öğretmenlikten emekli olduktan sonra İşçi Partisi’nde siyaset yaptı. Isparta’ya ilişkin önemli projeleri olduğuna işaret eden Gönendi, “Biz yıllarca biriken sorunları çözmek için geliyoruz” dedi.

Daha önce CHP’de Kadın Kolları Başkanlığı görevi yürüten ve çeşitli kademelerde görev alan Zehra Kaya da kısa bir süre önce partisinden istifa ederek İşçi Partisi’ne katılmıştı. Kaya, CHP’nin öz değerlerinden uzaklaştığını ileri sürerek İşçi Partisi’ne üye olduğunu söyledi.

Isparta Belediyesi’ne kadın eli değmesi gerektiğini savunan Kaya, “Kadın siyasette daha etkin olmalı. Kadının olduğu yerde öz veri vardır, planlı çalışma vardır. Atatürk’ün yolunda giden bir emekli eğitimci olarak Isparta belediyesi’ne de talip oldum” dedi.

İşçi Partisi İl Başkanı Mehmet Ali Tüfekli, aday adaylığı sürecinin devam ettiğini kaydederek demokratik danışma meclisi ile adaylarını belirleyeceklerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum