İşçi Vizeleri Meclisten Geçti

İşçi Vizeleri Meclisten Geçti

Yayınlanma:
İşçi Vizeleri Meclisten Geçti

Isparta Belediyesi, norm kadro çerçevesinde belediye bünyesinde istihdam edilen geçici ve mevsimlik işçilerle ilgili olarak Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan vize raporunu kabul etti. 

Belediye Meclisinin Ocak ayı son toplantısı geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirildi. Belediye Meclis salonunda saat 14.00’de Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında yapılan toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı. 

KOMİSYON; “BELEDİYEMİZDE 689 ÇALIŞAN 

MEMUR KADROMUZ BULUNMAKTADIR” 

Bu doğrultuda gündemin birinci maddesinde bulunan; Geçici işçi işçilerle ilgili vize alınmasının görüşülmesi konusu ele alındı. Bu konuda ilk olarak Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor Komisyon Başkanı Ömer Tahir Gürakan tarafından okundu. Söz konusu raporda; “12.01.2008 tarih ve 26754 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ‘Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in 1. maddesi gereğince, belediyelerde kullanılacak geçici işçi pozisyonları, memur norm kadro standardı (689) toplamının % 20’sini geçmemek üzere bulunacak sayının yuvarlanması ve tam yıl esasına göre hesaplanması sonucu adam / ay sayısına göre meclis tarafından belirlenmesi gerektiği belirtilmektedir. 

Isparta Belediyesinde norm kadro standartlarında B – 7 grubunda memur kadroları toplamı 689 olup, % 20’si 138 kişidir. Memur kadroları toplamı 689x20/100=138 işçi, 138 işçix179 gün/30= 823 adam/ay hesaplanmaktadır. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü olmak üzere 2 pozisyonda geçici işçi çalıştırılması talep edildiğinden 823x2=1646 aday/ay’ın 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesinde belirtilen oranın dikkate alınarak kabulü komisyonumuzca uygun görüşmüştür” denildi.

OY BİRLİĞİ İLE 

KABUL EDİLDİ 

Daha sonra; Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ömer Tahir Gürakan tarafından okunan söz konusu komisyon raporunu Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, meclis üyelerinin onayına sundu ve rapor oy birliği ile kabul edildi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.