İşçilere Baskı Yapıyorlar

İşçilere Baskı Yapıyorlar

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Aralık 2015 10:24
İşçilere Baskı Yapıyorlar

Enerji iş kolundaki mevcut sendikaların yanı sıra yeni bir sendika oluşumu gündemde. Bu oluşuma enerji sektörünün yetkili sendikası Tes-İş'ten tepki geldi. Yetkisiz sendikanın böl, parçala, yönet taktiğiyle işçileri huzursuz ettiğini belirten Tes-İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Osman Korkmaz, “Siyaseti ve devletin imkanlarını kullanarak, mesai saatinde işçilere baskı yapıyorlar” dedi.

Kanal 32 ekranlarında yayınlanan Birebir programının bu haftaki konuğu Tes-İş Isparta Şube Başkanı Osman Korkmaz oldu.
Korkmaz’ın gündeminde ise enerji iş kolundaki mevcut sendikaların yanı sıra yeni bir sendika oluşumu vardı. Konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Tes-İş Isparta Şube Başkanı Korkmaz, söz konusu sendikanın yetkisi olmadığı halde devletin imkanlarıyla mesai saatlerinde işçileri huzursuz ettiğini söyledi.

Tes-İş Isparta Şube Başkanı Korkmaz konuşmasında şu görüşlere yer verdi: ““Maalesef şuanda karşımıza enerji sektöründe kurulan sendika sadece Devlet Su İşleri, TEİAŞ, TEDAŞ’a girerek böl, parçala yönet, taktiğini uygulayarak arkadaşlarımızı huzursuz etmektedir.

Bizler şuanda şube müdürlerimizin veya bölge müdürlerimizin de elinde bazı şeylerin olmadığını biliyoruz. Şöyle bir olay yaşandı TEİAŞ ve DSİ’de. Aslında 28 şubat 2017’ye kadar tek yetkili sendika biziz yani Tes-İş Sendikası. Gelen sendikanın hiçbir yetkisi yok. Mesai saati içinde iş yerine gelip toplantı salonu istiyorlar. Bizde diyoruz ki hiçbir yetkiye sıfatı olmadan mesai saati içinde arkadaşlarımızın çalışma ortamını bozarak bu toplantıların olmaması yönünde bizler idareyle bu konuyu paylaşıyoruz. Toplantı mı yapacaklar mesai saati sonunda toplantı salonları var, düğün salonları var her yerde yapabilirler. Asla buna karşı gelmeyiz. Örgütlenme çalışmalarında bilgilendirme çalışmalarında rekabet her zaman iyidir. Yapsınlar ama siyaseti kullanıp memur sendikalarını kullanıp bu konuda iş yerlerimizin de huzurlarını kaçırmalarını istemiyoruz.”

Sendikaların siyaset üssü kuruluşlar olduğuna dikkat çeken Korkmaz, “Amacımız işçilerimizin haklarını en iyi şekilde almasıdır. Biz bunun için mücadele ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.