İşçilere Bayram Müjdesi

Bakan Faruk Çelik, işçilerin merakla beklediği bayram öncesi ödemeler konusunda açıklama yaparak "Bayramdan önce ödeme gayreti içindeyiz." dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Temmuz 2013 11:46
İşçilere Bayram Müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamuda toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının ardından işçilerin merakla beklediği Bayram öncesi ödemeler konusunda açıklamalarda bulundu. Çalışmalar için talimat verdiğini belirten Çelik, "Eğer bu konuda süre itibari ile bir sıkıntı ile karşı karşıya kalmayacaksak, bu gayret içerisinde olunacak. Ama sürenin yeterli olup olmaması konusunda şu anda kesin bir şey söylemem mümkün değil. Ama niyet olarak Bayram öncesinde verme gayreti içerisinde olacağız." dedi.

Kamu toplu iş protokolünü birkaç gün önce imzaladıklarını aktaran Bakan Çelik, bu protokol çerçevesinde Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı yaklaşık 30 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesini imzalamak için bir araya geldiklerini belirtti. Protokolün içeriği hakkında bilgi veren Çelik, "1.100 TL altında brüt ücret adlında bulunan işçilerin ücretleri 1.100 TL'ye çekildi. 1.850 TL altında ücret alanların aylık ücretlerinde 200 TL seyyanen iyileştirme yapılmış, bu iyileştirmeler yapıldıktan sonra birinci 6 ayda yüzde 4, ikinci 6 ayda yüzde 4, 2013 yılı itibariyle, 2014 yılının birinci yarısında yüzde 3, ikinci yarısında yüzde 3 olmak üzere ücret zamlarının uygulanacağı karar altına alınmıştır. Enflasyon altında kalması halinde, enflasyon oranında da ücretlere yansıma olacağı belirtilmiş idi. Sosyal yardım ücretini ise aylık olarak 180 TL'ye getirildi, diğer sosyal yardımlar da ücret artışları oranında yapılacağı kayıt altına alınmış idi." diye konuştu.

ÇAYKUR ÇALIŞANLARININ DURUMU
Arslan'dan sonra, dile getirdiği talepler üzerine açıklama yapan Bakan Çelik, baştaÇaykur çalışanları olmak üzere hukuk çerçevesinde çalışanların hakkını vermek için üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydetti. İşçilerin toplu sözleşme farklarının bayramdan önce ödenmesi talebine de cevap veren Çelik, "Mümkün olabilir. Bu çalışmayı arkadaşlara söyledim yapıyorlar. Amacımız çalışanlarımızın memnuniyetini artırmak. Eğer bu konuda süre itibari ile bir sıkıntı ile karşı karşıya kalmayacaksak, bu gayret içerisinde olunacak. Ama sürenin yeterli olup olmaması konusunda şuanda kesin bir şey söylemem mümkün değil. Ama niyet olarak Bayram öncesinde verme gayreti içerisinde olacağız." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.