İşçilerimize Hakkını Verdik

Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın seçim çalışmaları kapsamında Muzaffer Türkeş Mahallesi’nde bulunan Güvercin Sevenler Derneği’nde vatandaşlarla kucaklaştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mart 2014 14:20
İşçilerimize Hakkını Verdik

Başkan Günaydın, önümüzdeki dönem şehrin büyük yatırımlara kavuşacağını söylerken, bu hizmetleri gerçekleştirecek olan personeline güvendiğini ifade etti. Günaydın, Muzaffer Türkeş Mahallesi’nden belediyede çalışan kadrolu işçilere de müjde verdi. Belediye İş Sendikası ile yaptıkları yeni sözleşmeyle işçilerin maaşlarına 235 lira zam yapıldığını kaydetti.

Muzaffer Türkeş Mahallesi Güvercin Sevenler Derneği’nde gerçekleştirilen buluşmaya MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Belediye Meclisi Üyesi Adayları da katıldı. MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Türkiye’de yaşanan son olayları değerlendirirken, ‘Sandıkla gelen sandıkla gitmelidir’ dedi. Isparta’nın vergi ödemede 25.sırada, yatırım almada ise 70.sırada yer aldığını belirterek “Bunların hemşehrimiz 9. Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel başta olmak üzere sıkıntıları var. Isparta ve Süleyman Demirel isimlerini duyunca farklılaşıyorlar, kin duyuyorlar” şeklinde konuştu.

Isparta halkına sandığa gitme ve oy kullanma çağrısında bulunan MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği’ni kurdurarak maddi durumu iyi olmayan 700 öğrenciye ücretsiz kurs verdiğini ve bu sayıyı 2 bine çıkarmak istediğini aktardı. Bu çalışmalarında dürüst yönetim ile gerçekleştiğini dile getiren İl Başkan Yalçın, “Bu memleketimizi düşünüyorsak verdiğiniz oylarla Isparta’yı teminat altına almalısınız. Şu anda kurulan fabrikaları kime verecekleri dahi belli. İlimize sürekli bakan getirip halkımızın gözünü boyuyorlar. 2 bin yataklı 3 hastaneyi yıkıp 600 yataklı hastane yapıyorlar. Bunların tuttukları her şey ellerinde kalıyor” diyerek, yürürlükte olan Kentsel Dönüşüm Yasası’na da dikkat çekerek halkı uyardı.

Isparta Belediyesi’nde dürüst yönetim sergilediklerini ve yatırımlar yaptıklarını dile getiren Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ise, “AKP tekrar belediyeye gelirse 150 milyon lira değil, 350 milyon lira borç bırakacak” uyarısında bulundu.

Isparta halkının hizmetinde olduğunu, gece gündüz çalıştıklarını ve yeni dönemde de aynı hızla çalışmaların devam ettirileceğini, yeni projelerin hayata geçirileceğini aktaran Günaydın, “Hizmetkarınızım” dedi.

Yatırımları ve çalışmaları yaparken en büyük yardımcılarından birisinin de çalışan personeli olduğuna vurgu yapan Başkan Günaydın, Belediye İş Sendikası ile yaptıkları sözleşme ile kadrolu işçilere 235 lira zam yapıldığını müjdeledi.

Başkan Günaydın, “İşçilerimiz bin 50 lira maaş alıyordu. Bir önceki belediye başkanı göreve gelir gelmez maaşları 920 liraya düşürdü ve 5 yıl boyunca hiç zam yapmadı. Bu da yetmezmiş gibi bazı personeli işten çıkardı. Çıkardığı işçilerin 750 bin lira olan tazminat tutarlarını da biz ödedik. Gövere gelir gelmez işçilerimizin maaş durumlarını masaya yatırdık. 3 defa kadrolu işçilerimize zam yaptık.

Bugün yine bir sözleşme daha imzalayarak 235 lira zam uyguladık. 5 yıl önce 920 lira maaş alan bir işçimizin bugün maaşı 2 bin 200 liraya çıktı. Tüm alacaklarını da ödedik. Aynı şekilde yasaların verdiği yetkimizi kullanarak şirket işçilerimizin durumunu da düzeltiyoruz” şeklinde konuşurken, “İşçinin teri çalınır mı? Derisini yüzüyorlar. Bu belediyede işçimizin terini de çalıyorlardı” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum