ISIAD, Yurtdışı Yatırım İmkanlarını Araştırıyor

Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği (ISİAD)'nin üyelerine yönelik yurt dışı gezileri sürüyor. İş adamları, Ukrayna'ya düzenlenen gezide çeşitli sektörleri inceleyerek yatırım imkânını araştırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Nisan 2011 16:06
ISIAD,  Yurtdışı Yatırım İmkanlarını Araştırıyor

Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği (ISİAD)'nin üyelerine yönelik yurt dışı gezileri sürüyor. İş adamları, Ukrayna'ya düzenlenen gezide çeşitli sektörleri inceleyerek yatırım imkânını araştırdı.

ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı, Ukrayna’nın Odessa ve Kiev şehirlerinde ticaret ve iş görüşmelerinde bulunduklarını söyledi. 7–10 Nisan 2011 tarihleri arasında 17 kişilik bir heyetle Ukrayna’ya düzenledikleri gezi ile ilgili değerlendirmede bulunan Pınarcı, ticaret ataşesi, ticaret odası, iş adamları dernekleri ve sektörlerle alakalı ikili iş görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti. Özcan Pınarcı, dernek olarak yurt dışı gezilerine önem verdiklerini, bu ziyaretler sırasında iş adamlarının mal alışverişi, bilgi alışverişi gibi faaliyetlerde bulunduğunu belirtti.
    
Pınarcı, buna ilave olarak bu gezilerin aynı sektörde bulunan iş adamlarının ortak hareket etme, ortak mal alma ve satma gibi değişik projeler geliştirmelerine vesile olduğunu anlattı.

Odessa Ticaret Odası ile yapılan görüşmede ise karşılıklı illerin ve sektörlerin tanıtımının yapıldığını ifade eden Pınarcı, “Yatırım yapmak isteyen Türk iş adamlarının Ukrayna’daki işlerini rahat yürütebilmesi için buradan Türk veya Ukraynalı bir ortak bulması gerekiyor. Ülkeden dünyanın birçok ülkesine tren yolu ve deniz yolu ile nakliye yapılabilmekte.” dedi.
    
Pınarcı, Odessa Ticaret Odası'nın Isparta’ya gelerek Ukrayna ile bilgilendirme toplantısı talepleri olduğunu kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.