ISIAD Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

ISİAD'ın daveti üzerine Simetri Proje Danışmanlık Genel Müdürü Semih Yazan, işadamlarına yönelik ''Kalkınma Ajansı Hibelerinden Maksimum İstifade Şekilleri'' konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2011 21:33
ISIAD Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (ISİAD) daveti üzerine Simetri Proje Danışmanlık Genel Müdürü Semih Yazan, işadamlarına yönelik ''Kalkınma Ajansı Hibelerinden Maksimum İstifade Şekilleri'' konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.
    
Toplantının açılışında konuşan ISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Pınarcı, derneğin bugüne kadar yaptığı faaliyetleri anlatarak bazı projeler hakkında bilgi verdi. En önemli çalışmalarını Mayıs ayında gerçekleştireceklerini belirten Pınarcı, yabancı ülkelerden getirecekleri iş adamlarının bölge iş adamları ile bire bir iş görüşmeleri yaptıracaklarını ifade etti. Pınarcı, buna ilave olarak Amerika, Ukrayna ve Çin'e iş gezileri düzenleneceğini bildirdi.
    
ISİAD ve Simetri Proje Danışmanlık arasında imzalanan anlaşma gereği Simetri Proje Danışmanlık ISİAD üyelerine ücretsiz danışmanlık ve bilgi desteği vereceklerini ifade eden Pınarcı, ayrıca sadece ISİAD üyelerine çok uygun şartlarla proje hazırlayacaklarını anlattı.
    
Simetri Proje Danışmanlık Genel Müdürü Semih Yazan ise, Ford, Oyak-Renault gibi firmaların bu kaynakları nasıl ve doğru bir şekilde kullandıklarını kaydetti.
    
Kalkınma Ajanslarının 2011 yılında Türkiye genelinde toplam 450 milyon TL dağıtacağını ifade eden Yazan, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın KOBİ'ler için dağıtacağı hibe miktarının da 7 milyon TL olduğunu söyledi. Bu destekten ortalama 40 KOBİ'nin faydalanabileceğini belirten Yazan, iş adamlarının birinci hedefinin bu 40 KOBİ arasına girmek olmasının gerektiğini belirtti. Yazan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Bununla beraber Türkiye genelinde ortalama 150-200 proje teslim oluyor ve her beş işletmeden birinin projesi kabul ediliyor. Bunun için yapılması gereken tek şey proje hazırlamak. Proje hazırlarken ajans para dağıtıyormuş, başka bir projenin aynısını bizde yapsak olur mu? gibi düşüncelerin yanlış olduğunu, bunun yerine ön koşulları yerine getirerek doğru projenin hazırlanmasını sağlamak gerekir'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.