ISİAD ın 4. Olağan İstişare Toplantısı Yapıldı

ISİAD 4. Olağan istişare toplantısını Sandıklı Termal Park otelde gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2014 11:52
ISİAD ın 4. Olağan İstişare Toplantısı Yapıldı

ISİAD üyeleri ve yönetim kurulunun katılımıyla Cumartesi saat 10:00 da başlayan ISİAD istişare toplantısında, Başkan Özcan Pınarcı tarafından 2013 yılının değerlendirmesi bir sunum ile katılımcılara sunuldu.

İstişare toplantısının amacına yönelik olarak 2013 yılı içerisinde ISİAD ın yapmış olduğu, faaliyetler konusunda bilgi verildi. Toplantıda ISİAD ın 2013 yılı içerisinde, Ürdün, Fransa, ve Tunus’ a yapılan iş geliştirme toplantılarının sonunda verimli ticari sonuçların alındığı ifade edildi. ISİAD olarak üyelerinin katılımları ile gerçekleştirilen Dış geziler ile Isparta nın ve üyelerinin ufuklarını dış ticarete açmayı planladıklarını ifade eden Dernek Başkanı Özcan Pınarcı, bu geziler sonucunda şehir ekonomisinin ihracat potansiyelinin gelişmesine yardımcı olduklarını belittiler.

Dış geziler sonrasında kurulan Afrisa gibi dış ticaret firmasının bugün Afrika başta olmak üzere ticaret hayatına farklı bir renklilik kattığını katılımcılarla paylaşan Özcan Pınarcı bu gibi faaliyetlerin bundan sonraki yıllarda devam edeceğinin de altını çizdi. Toplantıda ISİAD tarafından geliştirilen Kompozit Vadisi konusundaki gelişmeleri üyeleri ile paylaşan Başkan Özcan Pınarcı, 2013 yılı içerisinde bilgilendirme raporu ile fizibiletisi yapılarak Bilim Sanayii Bakanlığına sunulan projenin ilde bulunan mevcut organize sanayii projelerinin doluluk oranları ile değerlendirilerek bakanlık tarafından olumsuz bir yanıtla karşılandığı ifade ettiler.

ISİAD ın bundan sonraki süreçte bu projeden vazgeçmediğini de belirten Başkan Pınarcı, projenin ildeki tüm stk, mülki, idari ve siyasi otaritelerin desteği ile yeniden sunulacağını bildirdiler. Toplantıda Kompozit Vadisi ile son gelinen noktayı katılımcılarla paylaşan Süleyman Demirel Üniversitesi CAD/CAM Araştırma ve Uygulama Merkezi müdürü Doç. Dr. Oğuz Çolak, bu tür projelerin uzun vadeli ve uzun soluklu projeler olduğunu dünyada bile birçok ülkede daha yeni yeni ihtisas organize sanayilerinin kuruluduğunu, Isparta nın bu projeyi gerçekleştirebilecek potansiyel altyapısı bulunduğuna inandığını ifade ettiler. 2013 dernek faaliyetleri olarak her hafta gerçekleştirilen kahvaltı programlarıında dernek üyelerinin gerek yerel yöneticilerle, gerekse akademik ve iş dünyası profesyönelleri ile bilgilendirildiği bildirilerek kahvaltı programının 2014 de giderek artan üye profili ile devam edeceği belirtildi.

Şu an için 210 üye ile faaliyet gösteren ISİAD ın Isparta ticaret ve sanayisinin gelişmesinde üyelerinin sinerjisi ve profesyonellerin desteğini alarak 2014 de güzel projeler geliştireceğini belirten Başkan Özcan Pınarcı katılımcılara ve dernek üyelerine verdikleri hizmetler için teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.