ISİAD Kompozit Vadisini Anlattı

Gana Devlet Başkanı John Dramani Mahama’nın Türkiye ziyareti kapsamında düzenlenen Türkiye-Gana Ticaret ve Yatırım Forumu” seminerine katılan ISİAD, işadamlarına Kompozit Vadisiyle ilgili bilgiler aktardı.

Yayınlanma:
ISİAD Kompozit Vadisini Anlattı

İstanbul’da TUSKON tarafından Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın ve Gana Ticaret ve Sanayi Bakanı Hannah Tetteh’nin katılımlarıyla “Türkiye-Gana Ticaret ve Yatırım Forumu” düzenlendi. Foruma Türk ve Ganalı işadamlarının yoğun ilgisi vardı.

Forum esnasında konuşan Gana Devlet Başkanı Türk yatırımcıları ülkesine davet etti. Gana’nın yol ve konut inşaatı, enerji, eğitim, sağlık, altın madenciliği gibi alanlarda Türk yatırımcılara büyük fırsatlar sunduğunu ve Gana’nın Türk yatırımcıları kucaklamaya hazır olduğunu belirtti. Hükümet olarak yatırımcıları desteklemeye hazır olduklarını vurguladı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’da konuşmasında Türkiye’nin Afrika ülkelerine bakışının sadece ekonomik çıkar amaçlı değil insani değerleri de önemseyen bir noktada olduğunu belirtti.

Gana’daki Türk okulları olan Galaxy Okulları’nın da iki ülke arasındaki iyi ilişkilere büyük katkılar sağladığının altını çizdi. Ayrıca Türkiye ve Gana arasında çok büyük ticari potansiyelin olduğunu, 2010 yılında 290 milyon dolar olan ticaret hacminin 2012 yılında 500 milyon dolara yükseldiğini ve Başbakanın gösterdiği hedef doğrultusunda önümüzdeki 2 yıl içerisinde 1 milyar dolara ulaşılmasının amaçlandığını vurguladı.

TUSKON Başkanı Rızanur Meral konuşmasında Gana’nın Batı Afrika’nın en hızlı gelişen ülkesi olduğunu ve Türk iş insanları için bir fırsatlar ülkesi konumunda bulunduğunu belirtti. Türk işadamlarının telekomünikasyon, altyapı ve üstyapı, enerji ve tarım gibi alanlarda önemli yatırımlar yapabileceğini vurgularken sadece konut sektöründe 1,5 milyon açık olduğunun altını çizdi.

ISİAD'da Oradaydı
Konuşmalardan sonra yapılan birebir iş görüşmelerine 68 Ganalı ve 500’e yakın Türk işadamı katıldı. Türk ve Ganalı işadamları arasında önemli yatırım ve ticaret projelerini içeren anlaşmalar ve görüşmeler yapıldı.
TUSKON üyesi olan Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği (ISİAD) de bir heyetle bu görüşmelere katıldı.

Heyette ISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Pınarcı, Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Çınar, SDÜ’den Yrd.Doç. Oğuz Çolak ve Afrisa Dış Ticaret Ltd.Şti. Müdürü Mehmet Buğra Durmaz yer aldı. ISİAD Heyeti Ganalı işadamları ile olumlu görüşmeler gerçekleştirdi. Isparta için çok önemli bir proje olan Kompozit Vadisi Projesi ile ilgili katılımcı işadamlarına bilgi veren ISİAD heyeti daha sonra Isparta’ya döndü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.