ISİAD’da İstifa Depremi

TUSKON’a bağlı Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği’ne (ISİAD) üye 21 isim sürpriz bir kararla istifa etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mart 2014 16:33
ISİAD’da İstifa Depremi

Fetullah Gülen Cemaatine yakınlığı ile tanınan ISİAD’ta istifa depremi yaşanıyor. Alınan ortak kararla istifa eden 21 üyenin ortak görüşü şu oldu: “Gezi olaylarından bu güne ülke ekonomisi ülkemizin istikrar ve yükselişini istemeyen dış güçler, çeşitli sermaye odakları ve marjinal grupların spekülatif hareketleri ile bir çıkmaza sokulmak istenmektedir. Kanal İstanbul 3.havalimanı 3. köprü Marmaray gibi kimilerinin hayal bile edemeyeceği dev yatırımlara kalkışmış, ekonomik ve siyasi istikrarını her gecen gün daha iyi bir noktaya ulaştırmayı başarmış istikrarlı bir Türkiye’nin önünü kesme çabası içerisindeki içsel ve dışsal faktörler kullanılarak Ülkemizin itibariyle oynanmak istenmekte ve bu nedenle ülke ekonomisine büyük darbe vuracak hareketler sahneye konulmaktadır.

Ayrıca tek parti donemi ,27 mayıs ,12 mart ,12 eylül ve 28 şubat dönemlerinde ülkemiz mütedeyyin insanlarının uğramış olduğu zulüm eziyet ve baskıların artık Türkiye de yaşanmaması noktasında su anki mevcut iktidarın yapmış oldukları gün gibi ortadadır. İmam hatipler yeniden işlevsel hale getirilmiş, kuran kursları açılması serbest hale gelmiş, başörtü mağduriyeti bir secim aracı olmaksızın toplumsal mutabakat sağlanılarak kalıcı bir şekilde sağlanmış, vicdanlar rahat eder hale gelmiştir.Bunun yani sıra İslami Sünni Alevi cemaat veya cemiyetler arasında hiçbir ayrım yapılmadan özgür bir ortamda hizmet edebilmelerine imkan tanınmıştır.

Her şeyden önemlisi askeri vesayetin bitirilip demokrasinin üzerindeki vesayet sistem’inin ortadan kaldırılması Ak Parti hükümetleri döneminde gerçekleştirilmiştir. Ezan-ı Muhammedi’yi asli diline döndürdüğü için Menderese İslam kahramanı diyen Bediüzzaman hazretlerinin yolunda ve fikirleri doğrultusunda hareket ettiğini söyleyen Tuskon üst yönetimi, bütün bu yapılanları görmezden gelip hükümete acımasızca ,sebebini anlayamadığımız bir üslup kullanarak saldırmaktadır. Bediüzzaman hazretlerinin gerçek talebeleri ve varislerinin durdukları yer açık ve net ortadadır.

Hükümete bütün bu yapılan hizmetlerden ötürü açıktan tam destek vermektedirler. Amacının sadece ülkemize hizmet olduğunu düşündüğümüz Tuskona bağlı şehrimizde ki İSİAD yönetim kurulunda görev almış idik. Ancak yukarıda bahsettiğimiz bütün bu yapılan hizmetlerin görmezden gelinip; 17 aralık operasyonuyla birlikte bir iktidar mücadelesi içine girilmesi, yapıcı hiçbir şey ortaya koymaksızın sadece yeter ki bu hükümet gitsin gerisi ne olursa olsun mantığıyla hareket edilmesi, kısır ve ben merkezli bir siyasete girilmesi ve dün servis edilen 

Ülke güvenliği tehdit eden kayıtlara dahi tepkisiz kalınarak ülke menfaatlerinin hiçe sayıldığı bir ortamda İSİAD içinde ülkemize hizmet etme imkanı kalmadığı için İSİAD yönetim kurulu üyeliklerimizden ve TUSKON a bağlı İSİAD üyeliklerimizden istifa ediyoruz” dediler

İŞTE İSTİFA EDEN İSİMLER

KADİR ÖZKAN

SALİM NURİ GÜNTAÇ

AYHAN GÜRSU

OSMAN GÖK

MEHMET KÜÇÜKKÖSE

CİHAN ÖNAL

HAKAN GÜNAYDIN

NİHAL ÇALLIPINAR

MAHMUT ÇETİN

MUSTAFA BAŞ

SELMA KÜÇÜKKÖSE

FAHRET BEKTAŞ

MUSTAFA TULUM

NAZMİ ESEN

VEDAT TÜRKER

HAYRETTİN TURKMEN

ÖMER ÇETİN

MAHMUT ÖZTÜRK

SERKAN DAYIOĞLU

SERKAN BAŞSİLLELİ

BETİLTAHİR TOLA

TANER ÖZÇELİK

HÜSEYİN ESAT KUTLU

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum