ISİAD’dan Sıra Dışı Olma Semineri

Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği (ISİAD)'nin İşkadınları Komitesi, üyelerine 'Sıra dışı yaşam becerileri' konulu seminer verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Aralık 2013 13:00
ISİAD’dan Sıra Dışı Olma Semineri

Gazeteci Yazar Melih Arat'ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, çeşitli iş kollarından sıradışılıklarla başarılı olmuş kişilerin, şirketlerin sıradışılıkları ve başarıları hakkında örnekler verdi.

Arat, iş hayatında klasik yollardan değil farkındalık oluşturan yollar denenmesini tavsiye etti. Melih Arat, Isparta Barida oteldeki seminerine, salonunda bulunan bütün dinleyicilere birer A4 kağıdı dağıttırarak bunu aynı anda üç parçaya bölmelerini istedi.

Dinleyinleyiciler birkaç defa denemelerde bulunmalarına rağmen aynı anda üç parçaya bölemediklerini gören Melih Arat, 6 yaşındaki birkaç çocuğun farklı şekillerde düşünerek aynı anda A4 kağıdını üçe böldüğünü uygulamayla gösterip, "Herkes yaptığı işlerde bunun gibi daha başarılı olmak için farklı yollar düşünmelidir. Pegasus Havayolları ikramları pahalı yaparak uçakların daha az kirlenmesini sağlayıp, temizliğe harcanan süreden kısarak, günde bir sefer daha fazla yapmanın yolunu bulmuş. Bunun yanında yıllık karından çalışanlarına pay vererek, çalışanların iş yerine daha fazla sahip çıkmasını sağlamış.

Bundan dolayı da Avrupa'da en hızlı büyüyen havayolu. Tabi ki bu başarıların arkasında uzmanlarla çalışma yatmaktadır." dedi.Başarılı bir işletme kurmak için farklı ve yeni şeyler düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Arat, iş hayatında, dünya ticaretinde tarihe mal olacak şeyler yapılarak, "Sadece üç nesil Fatiha okumamalı, asırlar boyu unutulmayarak Fatihalar alacak iz bırakılmalı" şeklinde konuştu.

Melih Arat, seminere katılan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve dernek üyelerine yayınlanmış kitaplardan imzalayarak verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum