Işıkara'dan Isparta Valisi Oğuz'a; 'Yazıklar Olsun'

Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, "Yarın Isparta'da bir deprem olur da, bir tek vatandaşımız hayatını kaybederse savcılığa şikayet edeceğim" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Aralık 2011 17:14
Işıkara'dan Isparta Valisi Oğuz'a; 'Yazıklar Olsun'

Isparta Valisi Memduh Oğuz'un, Türk Kızılayı hakkında 'Kızılay ne iş yapar?' demesini eleştiren Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, "Yarın Isparta'da bir deprem olur da, bir tek vatandaşımız hayatını kaybederse savcılığa şikayet edeceğim" dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk Kızılayı tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Afetlerden Korunma Bilinci' konulu seminere katılmak üzere Burdur'a geldi. Basına kapalı olarak düzenlenen toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Işıkara, Isparta Valisi Memduh Oğuz hakkında sert açıklamalar yaptı. Burdur Valisi Süleyman Tapsız ile iftihar ettiğini belirten Prof. Dr. Işıkara, "Çünkü çok duyarlı, hassas ve deprem konusuna çok önem veriyor. Benim kimseden bir beklentim yok. Burdur Valiliğimizin önlem alınması, deprem öncesi ve sonrası yapılması gerekenler konusundaki çalışmalarını tebrik ediyorum. Geçici barınma alanlarını belirliyor, o alanlara altyapı getirmeye çalışıyor. İşte Vali dediğiniz bu" dedi.

'SAVCILIĞA ŞİKAYET EDECEĞİM

Prof. Dr. Işıkara, dün Afetlerden Korunma Bilinci toplantısının basına kapalı halde Isparta'da yapıldığını, bu toplantıda Vali Memduh Oğuz'un 'Kızılay ne işe yarar?' dediğini belirterek, "Ben yoktum ama Kızılay'daki görevliler bana bu sözleri aktardı" dedi. Isparta Valisi Oğuz'u, şiddetle protesto ettiğini kaydeden Prof. Dr. Mete Işıkara şöyle konuştu:

"Hiçbir şekilde affetmeyeceğim. Cumhurbaşkanıma, başbakanıma şikayet ediyorum. Sen, 'Kızılay ne iş yapar?' diyemezsin. Bu görev, bu kişinin diyemezsin. Buna hakkı yok. Yarın Isparta'da bir deprem olur da bir tek vatandaşımız hayatını kaybederse savcılığa şikayet edeceğim. Utanç duydum. Hem Cumhurbaşkanı'na söylüyorum hem de Başbakan'a söylüyorum. Yazıklar olsun. Böyle bir valiyi Isparta'ya atadıkları için yazıklar olsun."

700 KONUT FAY HATTININ ÜZERİNDE

Burdur'un batısından doğusuna kadar uzanan Burdur- Fethiye fay hattının üzerinde 700 konutun bulunmasının çok önemli olmadığını belirten Prof. Dr. Işıkara, "Önemli olan o binaların depreme dayanıklı yapılıp yapılamadığıdır. Önemli olan bu. İnşaat mühendisi fay üzerine de bina yapar ama, yeter ki mühendisliğin bütün koşulları yerine getirilmiş olsun" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.