Işıkara'nın Sözlerine Vali Oğuz'dan Cevap Geldi

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın 'Yarın Isparta'da bir deprem olur da bir tek vatandaşımız hayatını kaybederse valiyi savcılığa şikayet edeceğim" sözleriyle ilgili olarak açıklamada bulun

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Aralık 2011 17:14
Işıkara'nın Sözlerine Vali Oğuz'dan Cevap Geldi

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın 'Yarın Isparta'da bir deprem olur da bir tek vatandaşımız hayatını kaybederse valiyi savcılığa şikayet edeceğim" sözleriyle ilgili olarak, "Depremden sonra, önce ve deprem sırasında yapılacak işlemler ve bunları hangi birimlerin yapacağı belli. Deprem sonrası yapılacaklar Ahmet Mete Işıkara'nın konusu değil. O deprem ilmini bilir" dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Burdur'da Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk Kızılayı tarafından düzenlenen 'Afetlerden Korunma Bilinci' konulu seminer sonarsı gazetecilere yaptığı açıklamada, Isparta Valisi Memduh Oğuz hakkında sert açıklamalar yapmıştı. Prof. Dr. Işıkara, Afetlerden Korunma Bilinci toplantısının basına kapalı halde Isparta'da yapıldığını, bu toplantıda Vali Memduh Oğuz'un 'Kızılay ne işe yarar' dediğini belirterek, "Ben yoktum ama Kızılay'daki görevliler bana bu sözleri aktardı" demişti. Isparta Valisi Oğuz'u şiddetle protesto ettiğini kaydeden Işıkara, "Hiçbir şekilde affetmeyeceğim.

Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma şikayet ediyorum. Sen, 'Kızılay ne iş yapar' diyemezsin. Bu görev bu kişinin diyemezsin. Buna hakkı yok. Yarın Isparta'da bir deprem olur da bir tek vatandaşımız hayatını kaybederse savcılığa şikayet edeceğim. Utanç duydum. Hem Cumhurbaşkanına söylüyorum hem de Başbakana söylüyorum. Yazıklar olsun. Böyle bir valiyi Isparta'ya atadıkları için yazıklar olsun" demişti.

VALİ OĞUZ: "KIZILAY NE İŞE YARAR DEMEDİM"

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın kendisi hakkında yaptığı açıklamaya cevap veren Vali Oğuz, o toplantıda 'Kızılay ne işe yarar?' ifadesini kullanmadığını söyledi. Vali Oğuz, toplantıda deprem öncesi, deprem sırası ve sonrasında kimin ne yapması gerektiğinin belli olduğunu dile getirdiğini aktardı. Kızılay'ı küçük düşürücü veya suçlayan sözler ifade etmediğini belirten Vali Oğuz, "Depremden sonra, önce ve deprem sırasında yapılacak işlemler ve bunları hangi birimlerin yapacağı belli.

Deprem sonrası yapılacaklar Ahmet Mete Işıkara'nın konusu değil. O deprem ilmini bilir. Ama lojistik hizmetler, enkaz kaldırma, enkazda canlı arama başka birimlerin işidir. Deprem öncesi binaların statiğini hesaplama, çevrecilik işlemleri, imar düzenlemeleri ayrı ayrı birimlerin işleridir. Kızılay deprem sonrası acil kurtarma hizmeti veremez. Enkaz kaldırma çalışması yapamaz. Her birimin ne yapacağı bellidir. Kızılay'ın da görevinin ne olduğu bellidir. Birimlerin birbirlerinin işlerine karışması durumunda karışıklık olur. Ben bunları söyledim. Bugün çocuğa bile sorsanız Kızılay'ın ne iş yaptığını bilir" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum