İşitme Engellilere Umut Işığı Oldu

2013 yılında Isparta’da bir ilki gerçekleştirerek progresif işitme kayıplı hastaya koklear implant takarak duymalarını sağlayan SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği bir hastaya daha implant (biyonik kulak) takarak duymasını sağlay

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Temmuz 2013 15:29
İşitme Engellilere Umut Işığı Oldu

2013 yılında Isparta’da bir ilki gerçekleştirerek progresif işitme kayıplı hastaya koklear implant takarak duymalarını sağlayan SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği bir hastaya daha implant (biyonik kulak) takarak duymasını sağlayacak.

İlerleyici tipte ileri derecede işitme kaybı olan ve klasik kulak arkası işitme cihazlarından fayda görmeyen hastaya SDÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Yarıktaş tarafından yapılan ameliyatla koklear implant adı verilen işitme cihazı takıldı.

Konuyla ilgili olarak ameliyatı yapan SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve KBB Öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Yarıktaş şunları söyledi: “Bu yıl içerisinde başladığımız çok ileri derecede sensörinöral işitme kaybı olan ve klasik kulak arkası işitme cihazlarının yetersiz kaldığı hastalarda modern teknolojinin sağladığı imkanları kullanarak iç kulaktaki salyangoz olarak bilinen kokleaya implante edilebilen işitme cihazı (Koklear İmplant) uygulamasına başlamıştık. Bu tedaviyi bir hastamıza daha uyguladık.

Genç yaşlarda işitmesini tama yakın kaybeden hastamızın, çok başarılı geçen operasyon sonrasında normale yakın duyabileceğini umuyoruz. Bu ameliyattan en fazla faydayı konuşma gelişiminin devam ettiği 2 yaş altı küçük çocuklar görür. Bu nedenle işitme kaybının erken teşhisi çok önemli. Yaş ilerledikçe ameliyat şansı azalıyor.

Bu nedenle ileri yaşlı hastalarımızdan geri çevirdiğimiz hastalarımız var. Bunun yanında ameliyat şansı olan sıraya aldığımız hastalarımız da bulunmaktadır. Isparta ve bölgemiz için büyük şans olan ekip ve ekipman desteği gerektiren oldukça komplike bu ameliyatları hastanemizde başarıyla devam ettirebilmeyi diliyorum”.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum