İskender Mahallesinde Bir Ev Sular Altında Kaldı

İskender Mahallesinde bir ev sular altında kaldı. Evdeki bütün eşyalar kullanılamaz hale geldi. Çocukklar içeride mahsur kaldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ağustos 2012 11:09
İskender Mahallesinde Bir Ev Sular Altında Kaldı

Dün saat 17.00 sıralarında yağmurla başlayıp dolu şeklinde devam eden şiddetli yağışta çok sayıda evi su bastı. Doğalgaz çalışması nedeniyle şehir merkezindeki yollar çamur deryasına döndü.

İskender Mahallesi’nde ise zemin katta su birikintisi nedeniyle evden çıkamayan 2 genç kızın imdadına anneleri yetişti. Vali Memduh Oğuz “Kötü yağdı. Şu ana kadar yansıyan bir olumsuzluk yok. Öğrendiğimiz kadarıyla yağış daha çok şehir merkezinde meydana geldi” dedi.

Isparta’da hayat yağmur ve dolu yağışı nedeniyle 1 saatte felç oldu. Saat 17.00 sıralarında sağanak şeklinde başlayan yağış birkaç dakika sonra yerini fındık tanesi büyüklüğünde doluya bıraktı. Bir anda bastıran yağış nedeniyle şehir merkezinde yapılan doğalgaz çalışmalarından dolayı yollar çamur deryasına dönerken bodrum ve zemin katta bulunan bazı evleri su bastı.

ÇOCUKLARINI KURTARDI
İskender Mahallesi 2009 sokakta zemin katta bulunan ahşap evde aşırı yağış nedeniyle 30 cm civarında su birikintisi oluştu. Daha önce de 3 kez su bastığı öğrenilen bu evde mahsur kalan Ebru ve Nazlı Çelik kardeşleri anneleri Ayşe Çelik kurtardı. Ev sahibi Doğan Çelik daha önce de birkaç kez aynı şekilde su baskını yaşadıklarını belediyeye söylemelerine rağmen de bir çözüm getirilmediğini söyledi. Ev içerisindeki eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini söyleyen Çelik “Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

YOLLAR ÇAMUR DERYASINA DÖNDÜ
Şehir merkezindeki aşırı yağış nedeniyle doğalgaz çalışmasının yapıldığı bölgelerde de yollar çamur deryasına döndü. Özellikle Hastane Caddesi, eski Sümerbank Caddesi, Çay boyu gibi mevkilerde büyük çukurlar oluştu. Özkanlar Kavşağı olarak bilinen battı çıktı yolda da bazı araçlar mahsur kaldı.

DHA Muhabirine yağışla ilgili açıklamada bulunan Isparta Valisi Memduh Oğuz, şu ana kadar kendilerine ulaşan her hangi bir olumsuzluğun bulunmadığını söyledi. Yağışın daha çok şehir merkezinde yaşandığını kaydeden Vali Oğuz, “Kenar mahalleler ve merkez köylerde bu şiddette bir yağış olmadığını öğrendik. Kötü yağdı ama dediğim gibi bize yansıyan bir olumsuzluk yok” dedi.

işte o üzücü manzaralar...

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.