İŞKUR, SDÜ’ye Ofis Açacak

İŞKUR, SDÜ’ye Ofis Açacak

Yayınlanma:
İŞKUR, SDÜ’ye Ofis Açacak

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Ferdi Alakuş İ ŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin’i ziyaret ederek Üniversite içerisine İŞKUR’un bir ofisinin açılmasını istedi. Ergin, işbaşı eğitimlerinden SDÜ öğrencilerinin de bilgilenmesini istediklerini söyleyerek Rektörlüğün bir oda tahsis edeceğini ve İŞKUR ofisini açacaklarını söyledi.

Ziyarette üniversite ve şehrin bir arada olmasının gerektiği vurgulanırken, İŞKUR tarafından başlatılan işbaşı eğitimleri konusunda öğrencilerin bilgilendirilmesi konusunda üniversiteye İŞKUR Ofisi açılacağı müjdesi verildi.

SDÜ Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Ferdi Alakuş, üniversite öğrencilerinin İŞKUR tarafından başlatılan iş başı eğitimlerinde iş tecrübelerini geliştirdiklerini belirterek, işbaşı eğitimi hakkında bilgi sahibi olmayan öğrenciler içinde üniversite içerisine İŞKUR Ofisi açılması konusunda İl Müdürü Hüseyin Ergin’e ricada bulundu. İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin’de konuşmasında, rektörlük tarafından kendilerine üniversite içerisinde yer tahsisi yapıldığını ve en kısa süre içerisinde İŞKUR Ofisi’nin üniversiteye yapılacağını duyurdu.

AMACIMIZ ÜNİVERSİTE VE ŞEHRİ BİR ARAYA GETİRMEK
Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Ferdi Alakuş, ziyaret amaçlarının üniversite ve şehri bir araya getirmek olduğunu belirterek, “Sayın müdürüm. Öncelikle bizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Üniversite Öğrenci Konseyi olarak biz sadece üniversitemiz içerisinde kalmak istemiyoruz. Artık öğrencinin etkileşim alanlarının tamamında da söz sahibi olmak istiyoruz. Öğrencinin görüştüğü, öğrencinin etkileşim içerisinde olduğu şehirle de bu anlamda güzel bağlantılar kurmak istiyoruz. Bu anlamda İŞKUR’u da ziyaret etmek istedik. İŞKUR’u ziyaret etmemizin bir nedeni de kısmi zamanda çalışan öğrencilerimiz, şehirde çalışan öğrencilerimiz aynı zaman da İŞKUR’un son zamanlarda verdiği çok güzel destekler var. İş Başı Eğitimi destekleri var. Burada da birçok öğrencimiz bu iş başı eğitimlerinden faydalanıyor. Bunu öğrencilerin tamamına duyuralım istiyoruz. Çünkü bu güzel bir destek. Devletin verdiği çok güzel bir destek. Ama öğrencilerin birçoğunun bundan haberi yok. Bununla ilgili biz hem size teşekkür edelim, hem de daha ne yapabiliriz, daha fazla ne yapabiliriz, üniversite ile şehri buluşturma anlamında Öğrenci Konseyi olarak da biz daha fazla ne yapabiliriz diye sizi bir ziyaret edelim istedik. Sizde bizi kırmadınız. Bunun için çok teşekkür ediyoruz. Çünkü bürokrasi ile ilişkileri daha iyi tutarsanız, güzel çalışmalar çıkarabiliyorsunuz. Aksi taktirde bürokrasi içerisinde boğulursanız, biz üniversite öğrencileriyiz, girmemiz gereken dersler var, sınavlar var. bu anlamda bunları da aşarak, şehirle bütünleşme anlamında biz ziyaretlere sizinle başladık. İnşallah gerisini de sizinle beraber, sizin de bize verdiğiniz destekle sürdürürüz diye düşünüyoruz.

ÜNİVERSİTEYE İŞKUR BÜROSU AÇILSIN
Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Ferdi Alakuş, üniversite içerisinde belirlenen bir alana İŞKUR Ofisi açılması ve öğrencilere iş başı eğitimleri ve değişik faaliyetler hakkında bilgi almasını istediklerini belirterek, “Biz Öğrenci Konseyi olarak sizden bir şey istiyoruz. Bu isteğimiz üniversite içerisine İŞKUR’un bir ofisinin açılmasını istiyoruz. Üniversite içerisinde bir İŞKUR Ofisi açılırsa öğrencilerimiz akıllarına gelen soruları, problemleri, hepsine bu ofiste cevap bulabilirler. Aynı zamanda biz şunu da kapsamı olarak tam bilirsek şu anlamda da biz tüm öğrencilerimizi yönlendirebiliriz. Üniversitemizin bazı fakültelerinde şu anda değişik stajlar var. yani işbaşı eğitimi gibi değil, ancak yine de staj olanakları var. 18 + 18 yani 36 günü kapsayacak şekilde bu anlamda da iş başı eğitimi gibi eğitimden o arkadaşlarda yararlanabiliyor mu? O arkadaşlarımız da bu desteği alabilir mi? soruları da aklımızda var. bu Isparta’nın kalkınması anlamında da çok güzel olabilir diye düşünüyoruz. Çünkü bu öğrenciler farklı memleketlere gitmezler. Burada kendi kaldıkları yerde devam ederler ve yetişmiş öğrencilerde Isparta’da kalır diye düşünüyoruz. Çünkü Isparta’ya baktığımızda sanayi alanında biraz sıkıntılı bir şehir. Üniversite anlamında ve diğer faaliyetlerde çok iyi olmasına rağmen, sanayi anlamında biraz sıkıntı var. ama sanayicilerle görüştüğümüzde şunu gördük. Onları ziyaret ettiğimizde her geçen gün Isparta sanayisi büyümeye başladı. Artık bir elin parmaklarını geçmeye başladılar. Bundan dolayı da yakın zamanda yetişmiş öğrenci burada kalırsa, mesela biz. Robot yapıyorduk. Artık burada kalmak istiyoruz. Artık Isparta’da durmak istiyoruz. İşte akademik yada diğer faaliyetleri burada sürdürmek istiyoruz. Bu anlamda bizim gibi öğrenciler, bizim gibi bu işin içerisinden gelmiş, kendisini yetiştirmiş öğrenciler burada kalırsa biz Isparta’da bir değişiklik olacağını düşünüyoruz” dedi.

ÜNİVERSİTEYE İŞKUR OFİSİ AÇILACAK
İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, üniversiteye İŞKUR Ofisi açılması konusunda rektörlüğün yer tahsisi yaptığını belirterek, en kısa zamanda üniversiteye bir ofisin açılacağını duyurdu.

İl Müdürü Ergin, “Öncelikte bende Öğrenci Konseyi arkadaşlarımıza ve başkanıma teşekkür ediyorum. Bizleri böyle bir olumlu çalışma alanında ziyaret ettikleri için. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Bildiğiniz üzere bizim Rektör İlker Çarıkçı Bey’le imzaladığımız bir protokolümüz var. bu işbaşı eğitimi tüm öğrencilere açık bir proje. Yani bu hem öğrencilerimizin hem iş tecrübesi kazanması adına, hem de onlara bir katkı adına yapılan devletimizin vermiş olduğu bir katkı. Bunun yanında en önemlisi de sizlerin istekte bulunduğu bir büronun açılması ile ilgili. Genel müdürlüğümüzün bize bu konuda vermiş olduğu bir yetki var. Dedi ki üniversiteler ile buluşularak oralarda bir yer temin edilip, büro açılması yönünde çaba sarf edilmesi. Biz bununla ilgi şu an yeni bir gelişme oldu. Üniversiteden bize bir yer tesisi yapıldı. Bununla ilgili gidip yerinde inceleme yapıldı ve tahsis edilen yere bir büro açılmasında engel olmadığı görüldü. Bizde hemen çalışmalara başlayıp büroyu açacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum