İslam Samimiyet Demektir

SDÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İshak Özgel, İslam dininin her bölümünde samimiyetin olduğunu belirterek; “Sevgili Peygamberimiz bunu davranışlarıyla insanlara aşılamıştır. Onu kendimize örnek almalıyız” dedi.

Yayınlanma:
İslam Samimiyet Demektir

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğumunun 1443. Yıldönümü münasebetiyle kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri devam ediyor. Bu doğrultuda önceki akşam da Süleyman Demirel Kongre Merkezinde ‘Kutlu Doğum Konferansı’ düzenlendi.

Saat 20.00’de başlayan ‘İslam’da aile ve önemi’ konulu panele Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Numan Tamer, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Müftü Yardımcıları, İl Vaizleri ve müftülük personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Bir Cami İmam Hatibi tarafından Kur’anı Kerim Tilaveti okundu.

AVCI; “ONUN ÖRNEK HAYATINI İNSANLARA ANTATIYORUZ”
Daha sonra kürsüye İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı geldi. Avcı konuşmasında; “Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ile peygamberimizin samimiyet olgusunu en iyi şekilde anlatmayı planlıyoruz. 1989 yılından bu yana kutladığımız Kutlu Doğum Haftasının bu yıl 25.sini kutluyoruz. Bu haftada bizim hedef kitlemiz bir iki kesim veya üç – beş kesim değildir. Toplumun tüm kesimleridir.

“HER ŞEYİ ONUN SÜNNETLERİNDEN ÖĞRENDİK”
Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyaya teşriflerini kutladığımız bu Kutlu Doğum Haftasında peygamberimizi anlamak ve onun sünnet – i seniyyelerine uyma adına önemli bir fırsattır. Zira, bizler Allah (c.c)’ın emirlerini ve yasaklarını Peygamber efendimizden öğrendik. Dinin diğer yapılması gereken vecibelerini de uygulamalı olarak ondan öğrendik. Dünya ve ahirette yaşadıklarımız ve yaşayacaklarımızı ondan öğrendik.



ÖZGEL; “İSLAM DİNİ VE HZ. PEYGAMBER EVRENSELDİR”
Programda daha sonra kürsüye ‘Hz. Peygamber, din ve samimiyet’ konulu sunumunu yapmak üzere Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İshak Özgel geldi. Özgel konuşmasında; “Yüce Peygamberimiz yaşamı boyunca bizi hep hayat verecek şeylere çağırmıştır. O, bize sevgi ve barış dini olan İslam’ı tebliğ etmiştir. Bir cahiliye toplumundan medeni millet oluşturmanın sırlarını öğretmiştir. İnsanların birbirini göz kırpmadan boğazladığı bir dönemde, barış içinde yaşamanın yollarını insanlığa sunmuştur. Birbirine düşman olan kabileleri kardeş yapıp, yüreklere yerleşmiş kin ve nefret tohumlarının yerine sevgi ve hoşgörü duygularını ekmiştir. Peygamberlik vazifesiyle beraber bütün Müslümanlara ve İnsanlığa model bir şahıs olmuştur. Dünyanın her coğrafyasında her milletin ve her insanın ondan alacağı çok şeyler vardır. Hz. Peygamber ve İslam Dini bütün insanlığa gelmiştir yani İslam ve Hz. Peygamber evrenseldir.

“O, İNSANLIĞA İYİLİĞİ VE DOĞRULUĞU ÖĞRETTİ”
Müslüman olarak bizler; ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, hoşgörünün en mükemmelini, erdemli her davranışı, iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısaca her şeyin en iyisini ve en güzelini, o Rahmet Peygamberinin tebliğ, tavsiye ve uygulamalarından öğrendik. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahiret dengesini, insan onuruna uyan yaşama sanatını bizlere hep O gösterdi.

“PEYGABREMİZİNİ KENDİMİZE REHBER EDİNELİM”
İşte bizler Allah’a, kitaba göre yapılan ve Peygamberimiz (SAV) efendimizi kendimize rehber edindiğimiz sürece samimi olabiliriz. Bunun gereği olarak ne yaparsak, ne söylersek hangi noktalarda yönlendirir rehberlik edersek beşeri ilişkilerimizde de gayet seviliriz. Çünkü biz Allah’ın adı anılsın, Allah’ın kanunu kuralı kulların üzerinde işlesin niyetiyle biz bunu yapıyorsak eğer Allah bizden hoşlanıyordur. Allah bir kulundan razı ve hoşnutsa şayet onu diğer kullarına da meleklerine de sevdireceğini bir Hadisi kutsisinde haber veriyor. Samimiyet anlatılan bir şeyde değildir. Halisane bir şekilde inanmanın gereğini yaşamaktır” dedi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL
Programda ayrıca; Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Müftülük personeli arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum