İslamköy Büyük Vedaya Hazır

Ankara'da 91 yaşında hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in defnedileceği memleketi İslamköy büyük vedaya hazır.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Haziran 2015 12:19
İslamköy Büyük Vedaya Hazır

Ankara'daki devlet töreninin ardından memleketi Isparta'ya getirilen 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in naaşı, Isparta sokaklarından ve adını taşıyan üniversitenin önünden geçirilerek doğum yeri İslamköy'de morga konuldu.

Süleyman Demirel, cenaze namazının ardından anıt mezar yapılacak Çalca Tepe'ye defnedilecek.

Ankara'da 91 yaşında hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in defnedileceği memleketi Isparta'nın Atabey ilçesi İslamköy'de hazırlıklar tamam.

KUR'AN-I KERİM OKUNUYOR
Demirel'in cenazesinin defnedileceği anıt mezarın bulunduğu alanda çevre düzenleme çalışması yapılırken, cenaze namazının kılınacağı Şehriban Hatun Cami'nde ise Kur'an-ı Kerim okunuyor.



PANKARTLAR DİKKAT ÇEKTİ
Demirel'in hemşehrileri tarafından İslamköy girişine asılan "Bereket oldun su gibi aktın", "Açtığın yollardan tüm Türkiye'nin her karış toprağına", "Gülümseyin İslamköy'desiniz", "Kıraç toprakları yeşerten ağamız, sizi bu topraklar unutmayacak" yazılı pankartlar dikkat çekiyor.

KÖPEKLERLE ARAMA YAPILDI
Sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından cenaze namazının kılınacağı cami avlusunda bomba arama köpekleri arama yaparken, 13.30 yapılacak cenaze töreninden sonra konuklara ikram edilmek üzere yemekler hazırlanıyor.



ANI DEFTERLERİ AÇILDI
Cenaze için İslamköye'e gelenler, Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'ni de geziyor.

Anıt mezar ve müzede Demirel için iki ayrı anı defteri açılırken, cenazeye katılanların üzerindeki, Süleyman Demirel'in fotoğrafı ve ay yıldız bulunan "Baba Süleyman Demirel" yazılı kaşkollar dikkat çekiyor.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum