İşledikleri Cinayeti 1 Yıl Sonra İtiraf Etti

Maskeli gasp çetesi ile beraber tutuklanan Ramazan Öncü geçtiğimiz yıl Gelendost Yaka'da işlenen cinayeti kendisi ile birlikte 3 arkadaşının işlediğini savcıya verdiği ifadede itiraf etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Haziran 2013 17:18
İşledikleri Cinayeti 1 Yıl Sonra İtiraf Etti

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Gelendost ilçesine bağlı Yaka kasabasında bir bağ evinde kalan Mustafa Temel’in (75) boğularak öldürülmesi ve eşi Huriye Temel’e ait bileziklerin gasp edilmesi ile ilgili sır çözüldü.

OLAYLA İLGİLİ 5 KİŞ VAR
Sanık Ramazan Öncü, gasp yapanların maskeli çete olmadığını bu ekibin ayrı olduğunu belirterek başka bir suçtan Isparta kapalı cezaevinde bulunan İbrahim Çaltılı ve amcaoğlu İshak Öncü ile kaçak durumda olan Fatih Yıldırım ile birlikte işlediklerini savcıya bildirdi.

EVİ KONSOMATRİSLERE VERECEKLERMİŞ
Şüpheli Ramazan Öncü’nün verdiği ifadeye göre gazino işletmecisi Vedat Erol’un bağ evi olarak yapılan 2 odalı evi gazinosunda çalışan konsomatrisler için kiralamak istediği ancak Mustafa Temel’in bu teklifi reddetmesi üzerine kendisi ve 3 arkadaşına bu eve sıkça hırsızlığa gidin, canından bezerek bu evi terk etsin dediği kendilerinin de bunun üzerene bir gece yarısı giderek gizlice eve girdiklerini ve kadınla erkeği etkisiz hale getirerek Huriye Temel’in kolunda bulunan bilezikleri alarak uzaklaştıklarını, Mustafa Temel’in bağırmaması için için azgını kapatan Fatih Yıldırım’ın daha sonra kendisine ‘Adam öldü’ dediğini anlattı.

SAVCI OLAY YERİNDE KEŞİF YAPTIRDI
Sanığın verdiği ifade üzerine harekete geçen Savcılık ilk olara Vedat Erol’u gözaltına alırken Isparta’dan da tutuklu sanıkları Yalvaç’a getirerek ifadelerine başvurdu. İfadelerinin ardından olayın geçtiği Yaka beldesine getirilen 2 sanığa cinayet ve gaspın geçtiği evde tatbikat yaptırıldı. Sanıklardan İshak Öncü kendisinin dışarıda gözcülük yaptığını, içerde ise arkadaşlarının ev sahipleriyle boğuştuğunu insanları görünce donup kalarak kendisinin bir şey yapamadığını anlattı.İshak Öncü adamın öldüğünü de kendisinin sonradan araba ile olay yerinde uzaklaşırken öğrendiğini söyledi.

1 SANIK KAYIP
Cinayet zanlılarından Fatih Yıldırım’ın başka suçlardan da aradığını ancak bir süredir yakalanamadığı öğrenildi. Cinayet ve gasp suçuna iştirak ettiği belirlenen Fatih Yıldırım için Savcılık bir tutuklama kararı daha verdi. Keşfin ardından 3 cinayet zanlısı ile azmettirici olduğu iddia edilen gazinocu Vedat Erol nöbetçi mahkemeye çıkartıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.