İşletme Sahipleri Bu Uyarıya Dikkat!

İşletme Sahipleri Bu Uyarıya Dikkat!

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Nisan 2015 14:35
İşletme Sahipleri Bu Uyarıya Dikkat!

Isparta Bilim Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Tufan Uysal, yıllık işletme cetvellerinin teslim edilme süresinin 30 Nisan 2015 tarihinde sona ereceğini söyledi

Isparta Bilim Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Tufan Uysal, sanayi siciline kayıtlı işletmeler için yıllık işletme cetvellerinin teslim süresinin 30 Nisan 2015 günü sona ereceği uyarısında bulundu.

6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 5. Maddesi gereğince sanayi siciline kayıtlı işletmelerin her yılın Nisan ayı sonuna kadar bir önceki yıla ait Yıllık İşletme Cetvelini vermelerinin zorunlu olduğunu belirten Uysal, “Sanayi işletmeleri Yıllık işletme cetvelini Bakanlığımız web sayfası (www.sanayi.gov.tr) E-Hizmetler bölümünde bulunan “Sanayi Sicil Bilgi Sistemi” menüsünü kullanarak internet üzerinden kendileri düzenleyeceklerdir.

Yıllık İşletme Cetveli bilgilerinin doğru ve eksiksiz bildirilmesi zorunludur. İl Müdürlüğünce sistem üzerinde, bilgilerinin doğruluğu tespit edilenler onaylanacak, hatalı olduğu tespit edilenler reddedilecektir. Takiben firmalar e-posta adresinden bilgilendirilecektir.

İşlemleri reddedilen firmalar sistem üzerinden eksikliklerini tamamlayıp tekrar İl Müdürlüğü’ne onaya gönderecektir. Hatalı ve eksik bilgilerin zamanında düzeltilmesi için, firmaların Yıllık İşletme Cetveli girişlerini yasal süre sonunu beklemeden yapması önem arz etmektedir” dedi.

Uysal, Yıllık İşletme Cetvelini süresi içerisinde bildirmeyen firmalara, 6948 sayılıSanayi Sicil Kanunu’nun 9. Maddesi, hatalı ve eksik bildirim yapanlara aynı Kanunun 11. Maddesi kapsamında idari para cezası uygulanacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.