İsmail Çetin Hocaefendi Hayatını Kaybetti

Türkiye'nin önde gelen İslam âlimlerinden İsmail Çetin Hocaefendi, tedavi gördüğü Isparta Gülekent Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Haziran 2011 18:47
İsmail Çetin Hocaefendi Hayatını Kaybetti

Türkiye'nin önde gelen İslam âlimlerinden İsmail Çetin Hocaefendi, tedavi gördüğü Isparta Gülekent Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. İsmail Çetin Hocaefendi'nin naaşı kendi adına yaptırılan Dilara Camii'inde bugün ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin gözyaşların içinde toprağa verildi.

Hocaefendi için düzenlenen cenaze namazına Isparta Valisi Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen sevenleri katıldı.

Binlerce kişinin katıldığı cenaze namazı öncesinde imam tarafından helallik istenen hocaefendi, daha sonra Isparta Ayazmana Mezarlığı'nda dua ve okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından toprağa verildi. İsmail Çetin Hocaefendi, 9 Mayıs pazar gününden bu yana Isparta Gülkent Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi görüyordu.

Bu sabah vefat eden ve geride onlarca telif eser, yüzlerce talebe bırakan İsmail Çetin Hoca'nın cenazesi, Isparta'dakendisinin yaptırdığı Dilara Camii'nden kaldırıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum