İsmail Narinnalık kalacağı sıcak yuvasına ulaştırıldı

Yaklaşık 35 yıl önce anne ve babasını kaybeden, 15 yıl öncede geçirdiği kısmi felç sonrasında tek başına yaşam mücadelesi veren 46 yaşındaki İsmail Narinnalık, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatlarıyla harekete geçen Zabı

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Aralık 2011 10:22
İsmail Narinnalık kalacağı sıcak yuvasına ulaştırıldı

Narinnalık bundan böyle Uluborlu’da yaşayacak. Belediye Zabıta Müdürü Hasan Parklakyıldız ve zabıta ekipleri tarafından bizzat Uluborlu İlçesi’ne götürülerek İbrahim Etem Erbil Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirilen İbrahim Narinnalık’ın kirada yaşadığı Yedişehitler Mahallesi 2928 Sokak No 6’daki 2 gözlü evi ise Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından temizlendi. Boya ve bakımı yapılacak olan ev daha sonra temiz bir şekilde ev sahibine teslim edilecek.

Aslen Konyalı olan ancak 8 yaşından buyana Isparta’da yaşayan İsmail Narinnalık tek başına yaşadığı şehirde kısmi felç oldu. Sol tarafı tutmayan ve yaşam mücadelesi veren İsmail Narinnalık, Isparta Valiliği’ne bir bakımevine yerleştirilmek üzere müracaatta bulundu. İsmail Narinnalık’ın yapmış olduğu müracaat Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından uygun görülerek, Uluborlu İbrahim Etem Erbil Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirilmesine karar verildi.

Konuyla ilgili olarak medyada çıkan haberler üzerine durumdan haberdar olan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ilgili birim müdürlerine talimat vererek İsmail Narinnalık’a gerekli yardımların yapılmasını istedi. Bunun üzerine harekete geçen Isparta Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Parlakyıldız, İsmail Narinnalık’ı yalnız yaşadığı tuvaleti dahi bulunmayan bodrum kattaki iki odalı evinde ziyaret etti. İsmail Narinnalık’ı evinden alan Zabıta Müdürlüğü ekipleri kalması için onay çıkan Uluborlu İbrahim Etem Erbil Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ulaştırdı. İsmail Narinnalık’ın evdeki kullanılabilecek olan malzemeleri Zabıta Müdürlüğü tarafından depoya alınırken, kullanılamaz hale gelen ev eşyaları ise Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce kaldırıldı. Boşaltılan evin boyası, bakımı ve ilaçlaması yapıldıktan sonra ise konut ev sahibine teslim edilecek.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerince evden alınan İsmail Narinnalık, Uluborlu’ya yola çıkmadan önce duygularını ise sadece ‘çok sevinçliyim’ diyerek belirtirken, Zabıta Müdürü Hasan Parlakyıldız da, medyada çıkan haber üzerine Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatlarıyla İsmail Narinnalık’ı evde ziyaret ettiklerini, sosyal belediyecilik adına bundan sonrada her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti. Parlakyıldız, “İsmail kardeşimizin normal hayata dönüş yapması halinde de her türlü istek ve taleplerini karşılayacağız. Kendisine yeniden kalabileceği ev ve eşyaları konusunda da yardımcı olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.