İsmail Özdemir 'Isparta Sevdalısıyım'

EGO Genel Müdür Yardımcılığı görevinden istifa eden İsmail Özdemir, 12 Haziran’da yapılacak genel seçim için AK Parti’den milletvekili aday adaylığı açıkladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mart 2011 11:19
İsmail Özdemir 'Isparta Sevdalısıyım'

EGO Genel Müdür Yardımcılığı görevinden istifa eden İsmail Özdemir, 12 Haziran’da yapılacak genel seçim için AK Parti’den milletvekili aday adaylığı açıkladı.

AK Parti il binasında adaylığını açıklayan Özdemir, Genel Müdür Yardımcılığına uzanan 22 yıllık bürokrasi görevimden istifa ederek, bir Isparta sevdalısı olarak Milletvekili Aday adaylığımı açıklıyorum dedi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, parti yöneticileri ve partililerin de hazır bulunduğu toplantıda Özdemir yaptığı konuşmasında:  “12 Haziran 2011 tarihinde Ülkemiz ve Isparta'mızın geleceği için önemli sonuçlar doğuracağını düşündüğüm genel seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. Benim gibi Isparta'ya hizmet amacıyla yola çıkmış olan birbirinden değerli bütün aday adaylarına başarılar diliyorum. 1990 yılında İçişleri Bakanlığı Kontrolörlüğüyle başlayıp, EGO Genel Müdür Yardımcılığına uzanan 22 yıllık bürokrasi görevimden istifa ederek, bir Isparta sevdalısı olarak Milletvekili Aday adayı olarak siz değerli hemşehrilerimin huzuruna çıktım. AK Parti iktidarları döneminde Ülkemiz ve memleketimiz için çok olumlu gelişmeler yaşanmıştır. Özellikle ülkemiz dünya konjonktürün de önemli bir prestij kazanmış, gündeme uyan değil gündem belirleyen ve son Libya olayında olduğu gibi Uluslararası arenada yardım istenilen bir Ülke haline gelmiştir. Bu bağlamda Isparta'mızda özellikle sağlık, tarım ve tarıma dayalı sanayi ile hayvancılıkta önemli atılımlar gerçekleştirilmiştir. Bu hizmetlerin gerçekleştirilmesinde başta Sayın Başbakanımız, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, Bürokratlarımız, Teşkilat mensuplarımız ile özellikle bilinçli olarak bu hizmetleri talep eden ve sahiplenen Isparta Halkımıza teşekkür eder, şükranlarımı sunarım. Tecrübelerim bana göstermiştir ki; bir işi layıkıyla yapmanın birinci kuralı teşhisi doğru koymak, devamında da zaman kaybetmeden mevcut sorunların çözüme kavuşturulması noktasında birlik beraberlik ruhuyla hareket etmektir. Birçok problemin çözüm yerinin Ankara olduğu gerçeğinden hareketle, 22 yıllık bürokrasi tecrübemi, siz değerli hemşehrilerimin desteği ile daha güçlü olarak memleketimin hizmetine sunmaya adayım. Hepimizde olduğunu bildiğim Isparta ve Ispartalıya hizmet sevdamızın gerçekleşmesi ve daha mutlu, daha kalkınmış bir memleket için çıktığım bu yolda benim gibi hayali olan herkesi birlik ve beraberliğe davet ediyorum. Bu itibarla, seçim süreci ve sonuçlarının milletimiz ve memleketimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor ve en kalbi duygularla bütün hemşehrilerime saygı ve selamlarımı sunuyorum.

İsmail ÖZDEMİR kimdir?
İsmail Özdemir, 1966 yılında Isparta'da doğdu. ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu.

Eylül 1987-Ağustos 1988 tarihleri arasında Aker A.Ş. de muhasebe departmanında; Ağustos 1988-Mart 1989 tarihleri arasındaki yaptığı kısa dönem askerlik görevinin ardından, Mayıs 1989-Kasım 1990 tarihleri arasında Doğuş Ltd. Şti.'nde çalıştı.

1990 yılında İçişleri Bakanlığı Kontrolörler Kurulu Başkanlığı'nda Kontrolör olarak göreve başladı. 1998 yılında Kontrolörler Başkan Yardımcısı, Kasım 2004 tarihinde de Başkontrolör oldu.

Mayıs 2005 tarihinde kısa adı KÖYDES olan Köylerin Alt Yapısını Destekleme Projesi'nin koordinasyonunda çalıştı. Kasım 2006 tarihinden 18 Şubat 2008 tarihine kadar KÖYDES projesinin koordinatörlüğünü üstlendi. Bu görevini sürdürürken kısa adı BELDES olan 'Belediyelerin Altyapısını Destekleme Projesi'nin kuruluş çalışmalarında görev aldı.

18.02.2008 tarihinde EGO Genel Müdürlüğü Bütçe ve Mali işler Daire Başkanı olarak atandı. 09.09.2008'de EGO Genel Müdürlüğü'nde Genel Müdür Yardımcısı oldu. 10 Mart 2011 tarihinde Milletvekili Aday Adayı olmak üzere görevinden ayrıldı.

İçişleri Bakanlığınca yürütülen ve yerel yönetimleri ilgilendiren mevzuat (kanun ve yönetmelik) çalışmalarında görev aldı. Türkiye Ortadoğu Amme idaresi, Türkiye Belediyeler Birliği ve diğer derneklerce düzenlenmiş seminer ve kurslarda 'Yerel Yönetimlerin Denetimi' üzerine dersler verdi. Görevi gereği yurtdışında değişik ülkelerde (Fransa, Belçika, Almanya ve Hollanda) yerel yönetimler üzerine incelemelerde bulundu.

Yörük-Türkmen Vakfı Genel Başkan Yardımcılığı, içişleri Bakanlığı Kontrolörleri Derneği kurucu üye ve yönetim kurulu üyeliği, EGO Spor Kulübü Başkan Yardımcılığı, Isparta İli Kalkındırma Derneği Başkanlığı yaptı.

Eylül 2002 tarihinden bu yana Isparta İli Kalkındırma Derneği Başkanlığı görevini sürdürmektedir

Gerek mesleki, gerekse göçer hayatın gelenek-görenek ve kültürü üzerine yayımlanmış birçok makalesi,

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce yayınlanmış Belediye Faaliyetlerini düzenleyen Temel Mevzuat ve Kamu İdarelerince Hazırlanacak Stratejik Planlama, Performans Programı, Faaliyet Raporları ile iç Kontrol ve iç Denetime ilişkin Yönetmelikler adlarında iki adet derleme kitabı,

YESD Stratejik Danışmanlık merkezi tarafından yayınlanmış 'Belediye Hizmetlerinin Yürütülmesinde Uyulacak Birincil Mevzuat' adlı müştereken yazılmış kitapları bulunmaktadır.

Ayrıca Türkiye Belediyeler Birliği'nce yayımlanacak olan Taşınır Mal Yönetimi' adlı kitabı basım aşamasındadır.

İngilizce bilen ÖZDEMİR, evli ve iki çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum