İsmail Tanışman'dan Günaydın'a Mektup

İsmail Tanışman'dan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a Mektup..

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mart 2012 15:26
İsmail Tanışman'dan Günaydın'a Mektup

Türk milleti olarak “1453 Fetih” filmini çok büyük bir prodüksiyonla çekmek ve büyük bir gururla izlemenin hazzını yaşadığımız şu günlerde Isparta’da ecdat yadigarı iki tarihi taş bina, göz göre göre eriyip gitmekte: Milli Eğitim Müdürlüğü ve Subay Gazinosu.

Bu binalar zamanının şartlarına göre yapıldığından, yılların yorgunluğunu taşımaktadır. Önlerinden geçen şehir su şebekesi çok eski olması sebebiyle yıpranmış, su kaçakları zeminde çökemelere neden olmuştur. Bu durum binaların statiğini doğrudan etkilemektedir. Artık bu yükü nereye kadar taşıyacaklar, o da meçhul.

Sayın Başkanım, Mühendislik adına yapılması gerekeni, yüksek mimar olarak herkesten daha iyi bilmektesiniz. Bu konuda elinizden geleni de yapacağınıza inanıyoruz.


Sayın Başkanımdan , estetik duyguları gelişmiş yüksek mimar bir belediye başkanı olarak tarihi mirasımızı günümüz nesline aktarma adına çalışma yapmasını Isparta halkı adına istirham ediyorum.

Belediye operasyonunun ilk adımı bitti. Telaşınız biraz geçti. Artık etrafınızdaki yol arkadaşlarınızı ve bürokratlarınızı umarım daha uygun seçersiniz. Kalan son iki yıl, hem siz hem de ekibiniz ve çevreniz adına kendinizi ispat ve çalışma dönemi olmalıdır. Çalışmaya da bu binalardan başlayabilirsiniz. Mazallah, acil adım atılıp, bu iki bina kurtarılmazsa, zamanlama hatası yüzünden bu binaları yıkılır ve kaybedilirse, belediyeciler olarak çok üzülürüz.

Hem siz tarihi dokuyu seversiniz. Gökçay mesireliğinde klasik tarihi eserler yaptınız, eserlerinizde kendi adınıza özgünlük de var. Tebrik de ediyorum. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü münasebetiyle. aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Milli hassasiyetlerin en üst noktada yaşandığı bu günlerde, sayın başkanımda da fazlasıyla olduğuna inandığım tarihi hassasiyetin, söz konusu iki binanın durumuyla ilgili çalışma yapması konusunda motivasyon unsuru olacağına inanıyorum . Saygılarımla…

İsmail TANIŞMAN
AKPARTİ Meclis Üyesi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.