İsmi ‘Elif’ Oldu

Yalvaç ilçesinde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü kişiyi av tüfeğiyle vurduktan sonra başını kesen hamile kadının dünyaya getirdiği kız çocuğuna "Elif" ismi konuldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Aralık 2012 12:30
İsmi ‘Elif’ Oldu

Edilen Bilgiye Göre, Yalvaç'a bağlı Koruyaka köyünde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin G'yi av tüfeğiyle vuran ve bıçakla başını kesen N.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Olay sırasında 6 aylık hamile olan N.Y, tutuklu bulunduğu Isparta E Tipi Kapalı Cezaevinde sancılarının artması üzerine Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine kaldırılmış, 17 Kasım'da da 3,5 kilo ağırlığında bir kız çocuğu dünyaya getirmişti.

Isparta Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı çocuk yuvasına 19 Kasım'da yerleştirilen ve bakıcıların "Elif" diye hitap ettiği bebek, sağlık kontrolleri için gittiği sağlık ocağında nüfus cüzdanı olmaması nedeniyle sorun yaşadı. Bu nedenle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na başvuran yetkililer, bebek için nüfus cüzdanı çıkarılması ve bebeğe isin konulmasını gerektiğini bildirdi.

Talep doğrultusunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da bebeğe, bakıcıların "Elif" diye hitap ettiklerinden habersiz "Elif" isminin konulmasının uygun olacağını bildirdi.

Isparta Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne çağrılan N.Y'nin eşi İ.Y'nin bebeğe kendi soyadının verilmesi için gerekli belgeleri imzalamasının ardından, N.Y'nin bebeği nüfusa "Elif Y." olarak kaydedildi ve nüfus cüzdanı çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.