Isparta, Antalya Dayanışması

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret ederek başta Karacaören Baraj Göletleri Özel Hüküm Planı olmak üzere birçok konuda destek istedi. Ziyarette ITSO heyetine AK Parti Milletvekili Bilgiç ile İl Ba

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Eylül 2014 14:06
Isparta, Antalya Dayanışması

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve yönetim kurulu üyeleri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret etti.

Antalya’nın içme suyu olarak kullanacağı Karacaören Baraj Göletleri Özel Hüküm Planı’nın Isparta’ya olan olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılması için destek istenen ziyarette Expo 2016 fırsatından faydalanılması konusunda görüşmeler yapıldı. ITSO Heyetinin ziyaretine AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile İl Başkanı Osman Zabun da eşlik etti.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyarette Karacaören Baraj Göleti’nin içme suyu kaynağı olarak değerlendirilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’den destek isteyen Başdeğirmen, “Antalya için Karacaören Barajı planından önce gündeme gelen projenin uygulanmasını istiyoruz. Bu haliyle plan Isparta sanayisi ve ticareti için büyük kayıp yaşatacaktır. Taslak plana göre, madencilik, balıkçık ve tarımla ilgili çok önemli kısıtlamalar mevcut. Her açıdan Isparta’nın kalkınmasını ve gelişmesini engelleyecek bir plan. Elbette Antalya’nın su ihtiyacını karşılamak medeniyettir, ancak bu medeniyetten bir şehir kazanacak bir şehir kaybedecek. Biz şehrimizin kaybetmesine karşıyız ve mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.”dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de söz konusu projenin kendisinden önceki belediye yönetimi tarafından kararlaştırıldığını söyledi. Kurumlarda süreklilik olduğuna inanan bir yönetici olduğunun altını çizen Türel, “Bu projeye bizden önce başlanılmış. Ancak, daha önce yapılan çalışmalarımızda Karacaören Barajı’nın içme suyuna uygun olmadığını tespit etmiştik ve yapılan çalışmalarda Karacaören suyunun riskli olabileceği öngörüldü. Biz de Manavgat suyu temini için proje başlattık. Alanya’dan Antalya’ya bütün sahil boyunca su temini sağlayacaktık ve 2070’e kadar yetecekti. O dönem Karacaören’i iptal etmiştik. Ama bizden sonra yeniden başlanmış. Şuanda Belediye olarak buna müdahale yapmamız mümkün değil. Çünkü konu tamamen Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülüyor ve arıtması dahil 300 milyon liralık bir proje. İhalesi yapılmış, iş başlamış değişiklik yapılması sadece ve sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na aittir.” dedi.

Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise söz konusu projenin CHP’li belediye tarafından geliştirildiğini söyledi. Proje ile Isparta’daki yaşam alanlarının olumsuz etkileneceğini kaydeden Bilgiç, “O havza içerisinde Isparta ve Burdur’da 200’e yakın madencilik sektörü olduğunu görüyoruz. Bu sektör ekonomiye ciddi katkı sağlıyor. Isparta olarak bu duruma itirazlarımızı resmi Valilik olarak yaptık. Antalya’nın menfaatlerini engelleyecek hiçbir madde bulunmamaktadır” diye konuştu.

BAŞDEĞİRMEN: EXPO FIRSATINDAN YARARLANMAK İSTİYORUZ
ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, toplantıda Expo 2016 fırsatından Isparta’nın da faydalanması gerektiğini belirterek “Bu organizasyon için 1 milyar TL yatırım yapılacak. 100’ün üzerinde ülkeden gelecekler burada bir şeyler inşa edilecek. Bu 6 ay içinde Antalya’ya 3-4 milyon turist bekleniyor. Bölge olarak bu organizasyonun içerisinde yer almak istiyoruz. Isparta olarak kendimizi tanıtmak istiyoruz. Burada Isparta gülünü tanıtmak istiyoruz. Bu organizasyona entegre olmak istiyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel de Isparta’nın gülü ile Expo 2016 içerisinde olabileceğini ve konuyla ilgili gereken desteği vereceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.