Isparta, ‘Beyaz Bayrak’ta Türkiye Birincisi

Isparta, ‘Beyaz Bayrak’ta Türkiye Birincisi

Yayınlanma:
Isparta, ‘Beyaz Bayrak’ta Türkiye Birincisi

Isparta, ‘Tüm Okulları Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul’ Sertifikalarına sahip olan il unvanını aldı. Türkiye’de bu unvanı alan ilk il Isparta oldu. 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü temiz okul, sağlıklı okul projesi kapsamında her yıl değerlendirmeden başarıyla çıkan okullara ‘Beyaz Bayrak’ veriliyor. Bu doğrultuda; 2017 – ¬2018 Eğitim Öğretim yılında başvuru yapıp da başvurusu değerlendirilen ve ‘Beyaz Bayrak’ almaya hak kazanan eğitim kurumlarına, okul sağlığını ve temizliğini simgeleyen ‘Sertifika’ ve 7Pirinç Levha’ verildi. Beyaz Bayrak kazanan okullara sertifikaları geçtiğimiz gün düzenlenen törenle verildi. Törene Halk Sağlığı Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker ile okul yöneticileri katıldı. 

OKULLAR TEMİZLİK 

KONUSUNDA TEŞVİK EDİLİYOR 

Toplantıda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, şunları söyledi; “Ülke genelinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim¬ öğretimini sürdürmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında 2010 yılından bu yana uygulanmakta olan ‘Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü’ kapsamında; İlimizde bulunan okullar 2017 – ¬2018 eğitim öğretim döneminde Milli Eğitim Müdürlüğümüze başvuruda bulunmuştur. 

KOMİSYON İNCELEDİ 

Protokol kapsamında okulların okul çevresi, bina içi, koridorlar sınıf, idari birim, öğretmen odası, kütüphane(varsa), spor salonu, tiyatro salonu, atölye, laboratuvar alanları, tuvalet ve lavaboları, içme suyu kantin/kooperatif/yemekhane (varsa), ilkyardım malzemeleri Beyaz Bayrak Komisyonumuz tarafından kontrol edilmiştir. 

“TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLMANIN 

GURURUNU YAŞIYORUZ” 

Bu doğrultuda; 2016 yılı için sadece 12 okulumuzda beslenme dostu okul sertifikası varken 2017 yılında 417 okulumuz daha bu sertifikaya hak kazandı. Bu son derece mutluluk verici bir durumdur. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2017 Eğitim Öğretim yılı içinde Türkiye’de ilk olmanın gururunu yaşıyoruz. Beyaz Bayrak Projesi kapsamında okullarımızda temizlik ve hijyen konusunda rehberlik ve çalışmalar yapıldı. Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında yeterli ve dengeli beslenme, fiziksel aktivite ve hareketli yaşam kazandırılarak obezite ile mücadele başlatıldı.

“BEYAZ BAYRAKTA BAŞARI 

ORANIMIZ YÜZDE 98” 

Bilindiği gibi; Milli Eğitim Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında 21 Ocak 2010 tarihinde imzalanan protokol ile Beslenme Dostu Okullar programı ülkemizde başlatılmıştı. 10 Ekim 2017’de Türkiye Genelinde 2 bin 574 Okul Beslenme Dostu Okul olarak eğitim öğretimine devam etmektedir. Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünün rehberlik ve çalışmaları sonucu Isparta’da Beslenme Dostu Okul sayımız 2017 yılı Kasım ayı itibarıyla bu oran % 100 olmuştur. Beyaz Bayrak Alan okullarımızın oranı ise % 98’e ulaşmıştır.

“BU BAŞARIDA EMEĞİ GEÇENLERE 

TEŞEKKÜR EDİYORUM” 

Ben, Milli Eğitim Müdürü olarak, Okul Aile Birliği Başkanlarımıza, Okul Müdürlerimize ve Kantincilerimize bu sonuçlar için teşekkür ediyor ve yeni yönetmeliğe göre kantinlerde nelerin satılıp satılmayacağı konusunda bilgi sahibi olmanızı istiyorum. Beyaz Bayrak Sertifikasına Türkiye Genelinde 58 bin okul müracaat etmiş olup 38 bin okul Beyaz Bayrak Sertifikasına sahip olmuştur. Türkiye geneli Beyaz Bayrak Sertifikası alan okul oranı % 33 iken Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünün rehberlik ve çalışmaları sonucu ilimizde Beyaz Bayrak Sahibi okul sayısı 2017 itibarıyla % 98’e ulaşmıştır. 

“ANA HEDEFİMİZ SAĞLIKLI 

BİR NESİL YETİŞTİRMEK” 

Amacımız geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimini sürdürmektir. Geldiğimde sayın valimize bu sözü vermiştik. Yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu kapsamda hem aile ve çocuklarımıza eğitimler verdik. Tüm okullarımızda aktiviteler yapmaya çalıştık. Kantinlerimiz ve satılan ürünler bu amaca ve yönetmeliklere göre denetlendi. Çocuklarımızın beden kitle endeksleri alındı. web sitelerimiz ve panolarımız oluşturuldu. Bize verdikleri destek için İl sağlık müdürlüğümüze, çalışmalarımıza katılan tüm ailelerimize, çocuklarımıza, eğitimcilerimize yürekten teşekkür ediyorum”  dedi.

İŞTE BESLENME DOSTU VE 

BEYAZ BAYRAK ALAN OKULLARIMIZ 

Beslenme Dostu Okul Sertifikası sayıları:

 2015 yılı Beslenme Dostu Okul sayısı: 5

 2016 yılı Beslenme Dostu Okul sayısı: 12

 2017 yılı Beslenme Dostu Okul sayısı: 417 

 İl Geneli Beslenme Dostu Okul sayısı: 419

Beyaz Bayrak Sertifikası Sahibi Okul sayıları:

2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı: 4

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı: 18

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı: 29

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı: 35

2016/2017 Eğitim Öğretim Yılı: 337

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.