Isparta, Bu Mesleklerde İşçi Bulmakta Zorlandı

Isparta, Bu Mesleklerde İşçi Bulmakta Zorlandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Şubat 2018 13:12
Isparta, Bu Mesleklerde İşçi Bulmakta Zorlandı

İŞKUR İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, 2017 yılında Isparta’da yapılan işgücü piyasa araştırmalarında 428 işçinin temininde güçlük çekildiğini ifade ederek, “En fazla temininde güçlük çekilen ilk 5 meslek sırasıyla mermer işçisi, kaynakçı(oksijen, elektrik), ağaç biçme makinesi operatörü(hızarcı/keresteci), makineci(dikiş), satış danışmanı oldu” dedi.

 

İŞKUR İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, 2017 yılında Isparta’da yapılan işgücü piyasa araştırmalarının sonuçlarını açıkladı. Öksüz, en fazla açık işi olan ilk 5 meslek ile eleman temininde en fazla güçlük çekilen 5 meslek hakkında bilgi verdi.

MERMER, İPLİK GİBİ İŞLERDE AÇIK İŞ FAZLAYDI

2017 İPA çalışması kapsamında İlimizde 308 adet 20’den fazla işçi çalıştıran işyerlerinin ziyaret edildiğini ifade eden Öksüz, “Çalışma kapsamında İlimizde 157 kişilik açık iş bulunurken açık iş oranı yüzde 1 olarak gerçekleşmiştir. En fazla açık işi olan ilk 5 meslek sırasıyla; mermer işçisi, iplik eğirme operatörü, boyahane tesis takip işçisi, diğer ağaç işlem işçileri, kalorifer kazan imalatçısı” dedi.

ISPARTA’DA BU 5 MESLEKTE ELEMAN ZOR BULUNUYOR

Öte yandan işçi temininde güçlük çekilen 5 mesleği de açıklayan Öksüz, “Çalışma kapsamında eleman temininde güçlük çeken 20+ işyerlerinin oranı yüzde 30,2 olarak gerçekleşmiştir. Toplam 428 kişinin temininde güçlük çekildiği tespit edilmiştir. Temininde güçlük çekilme nedenleri arasında gerekli mesleki beceriye/niteliğe sahip eleman bulunamaması ve yeterli iş tecrübesine sahip eleman bulunamaması ilk iki sırada yer almaktadır. En fazla temininde güçlük çekilen ilk 5 meslek sırasıyla mermer işçisi, kaynakçı(oksijen, elektrik), ağaç biçme makinesi operatörü(hızarcı/keresteci), makineci(dikiş), satış danışmanı “şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum