Isparta, Dünya Pomza Merkezi Haline Gelecek

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, BELMAŞ İzolasyon ve Yalıtım Fabrikası’ndaki deneme üretimlerinin tamamlandığını artık seri üretime geçeceklerini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ocak 2014 14:16
Isparta, Dünya Pomza Merkezi Haline Gelecek

Beraberinde Demokrat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Emre Altuğ ve Makine Mühendisi Tolga Büyükvanlı’nın da yer aldığı heyetle birlikte tesislerde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bims üretiminin ise 3 yıldan buyana devam ettiğini ve günde 70 binin üzerinde mal üretildiğini aktardı.

İzolasyon ve Yalıtım Fabrikası ile Mikronize Tesislerinin artık seri üretim aşamasına geldiğinden bahseden Başkan Günaydın, ayrıca AR-GE laboratuvarı da kurulacağını ve ürünlerin günün teknolojisine göre yenileneceğini kaydetti. İzolasyon ve Yalıtım Fabrikası ile Mikronize Tesislerinin dünyaya açılabilecek şekle geldiğini aktaran Günaydın, yalıtım ürünlerinin yangınlar karşısındaki dayanıklılığına da dikkat çekti.

Pomzanın hafif sıva malzemesi olarak görüldüğünü anlatan Günaydın, tesislerin saatte 15’er tondan 30 ton üretim kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Başkan Günaydın, “Tesislerimiz dünya kapasitesinin çok üzerinde yer alıyor. Tamamen Türk mühendislerince tasarlanarak geliştirildi. Bundan dolayı da çok mutluyum” dedi.

Başkan Günaydın’ın incelemelerine eşlik eden Demokrat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Emre Altuğ da, böyle bir tesisi kazandırmasından dolayı Başkan Günaydın’a teşekkür etti. Altuğ, fabrikayı vizyonu olan bir tesis olarak tanımlarken, üretim ve hammadde açısından tesislerin dünya çapında olduğunu dile getirdi. Altuğ, “Fabrikayı yarın Isparta’nın geleceğini inşa edecek tesisler olarak görüyorum. Bu fabrikalar 3-4 yıl sonra Isparta’ya yıllık 50 milyon dolar gelir getirecek düzeye ulaşacaktır. Isparta olarak pomzayı iyi kullanıyoruz. Isparta Dünya pomza merkezi haline gelecek. Bir Ispartalı olarak böyle bir tesisi kazandırdığı için Sayın Başkan’dan Allah razı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Diğer taraftan Makine Mühendisi Tolga Büyükvanlı da, tesisleri gözleri ile gördüklerini ve detaylı inceleme fırsatı bulduklarını dile getirerek, Isparta’nın geçmişte dünyada halısı ile tanındığını ifade etti. Büyükvanlı, “Sayın Başkanımızın sayesinde artık Dünya Isparta’yı pomzası ile tanıyacak. Böyle bir tesisi Isparta’mıza kazandırdığı için teşekkür ederim” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum