Isparta, Mobilyacılıkta Öncü Olmak İstiyor

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, gül şehri olarak bilinen Isparta'nın mobilya sektöründe de öncü olmak istediğini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mayıs 2011 21:48
Isparta, Mobilyacılıkta Öncü Olmak İstiyor

 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, gül şehri olarak bilinen Isparta'nın mobilya sektöründe de öncü olmak istediğini belirtti. 

AK Parti Isparta Milletvekili ve birinci sıra Milletvekili Adayı Süreyya Sadi Bilgiç, Seçim çalışmaları kapsamında Kaçıkoç'u ziyaret etti. 

Kaçıkoç, ziyarette yaptığı konuşmada, Isparta için mobilya sektörünün önemli olduğunu kaydetti. Mobilya sektöründe çalışan firma temsilcileriyle görüştüğünü ve Isparta'da yatırım yapmak istediklerini söyleyen Kaçıkoç, ancak asgari yatırım tutarı konusunda sıkıntı yaşandığını ifade etti. Asgari yatırım tutarının 4 milyon TL'den 1 milyon TL'ye düşürülmesi gerektiğini savunan Kaçıkoç, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak yatırımcıları birleştirip, Isparta'da büyük bir fabrika kurulmasını sağlayacaklarını aktardı. Mobilyacılık sektöründe Isparta'nın hammadde üreticisi olduğunu dile getiren Kaçıkoç, "Ünlü mobilya markalarının sunta ihtiyacı Isparta'dan karşılanıyor, Isparta olarak biz de mobilya sektöründe kendi markamızı oluşturmak istiyoruz" diye konuştu. 

Kaçıkoç, bu konuda Bilgiç'ten destek istedi. 

AK Parti Isparta Milletvekili adayı Bilgiç de, ITso tarafından hazırlanan projelerin her zaman takipçisi olacaklarını bildirdi. Bilgiç, "Hep birlikte gelişmişlik seiyemizi ve ekonomik durumumuzu en üst seviyeye çıkarmak zorundayız. Bacılı ve bacasız sanayiyi geliştirmek ve bir noktaya taşımak durumundayız" dedi. 

ITSO Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen de, Ispartalı iş adamlarının şikayetçi ve rahatsız olduğu konuların başında teşvik sisteminin geldiğini aktardı. Başdeğirmen, "Isparta teşvikte hak ettiği konuma gelse özel sektör yatırımlarının önü açılacak. Fabrikalar artacak. Bunu elbirliğiyle yapmalıyız" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.