Isparta, SGK Hizmetlerinden Memnun

TÜİK tarafından ilk kez 2013 yılında düzenlenen İllere göre Kamu Hizmetlerinden Memnuniyet Düzeyi araştırması sonuçlarında SGK’nın büyük başarısı dikkat çekti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Haziran 2014 14:55
Isparta, SGK Hizmetlerinden Memnun

TÜİK VERİLERİ O BAŞARIYI ORTAYA KOYDU

TÜİK tarafından ilk kez 2013 yılında düzenlenen İllere göre Kamu Hizmetlerinden Memnuniyet Düzeyi araştırması sonuçlarında SGK’nın büyük başarısı dikkat çekti. SGK hizmetlerinden Isparta’da memnuniyet oranı yüzde 83,4 olarak kayıtlara geçti.

Resmi olmayan araştırmalara göre önceki yıllarda memnuniyet oranının çok düşük olduğu SGK hizmetlerinde Isparta büyük bir başarıya imza attı. SGK hizmetlerinde Isparta yüzde 83,4 oranla Türkiye genelinde ilk 10’a girmeyi başardı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun İllere göre Kamu Hizmetlerinden Memnuniyet Düzeyi araştırması sonuçlarına göre Isparta’da Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinden memnuniyet oranı yüzde 83,4 olarak kayıtlara geçti. Kurum hizmetlerinden orta düzeyde memnun olanların oranı yüzde 3,1, memnun olmayanların oranı yüzde 3,8 ve fikrim yok diyenlerin oranı da yüzde 9,7 olarak kaydedildi.

SGK hizmetlerinden yurt genelinde memnuniyet oranı ise yüzde 69,6. SGK Hizmetleri de Isparta’da Türkiye ortalamasının üzerinde bir memnuniyet oranına isabet ediyor.

Isparta Sosyal Güvenlik hizmetlerinde memnuniyet oranı açısından komşu illere de fark atmayı başardı. Burdur’da SGK hizmetlerinden memnuniyetin oranı yüzde 60,6 olarak kaydedilirken, bu oran Antalya’da yüzde 62 olarak tespit edildi.

SGK hizmetlerinden memnuniyette büyükşehirlerin durumu da şöyle; Ankara yüzde 64,5, İstanbul yüzde 69,3, İzmir yüzde 66,1, Adana yüzde 63,4. Büyükşehir rakamlarına bakıldığında da Isparta sosyal güvenlik kurumu hizmetlerinden memnun şehirlerarasında yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum