Isparta 1. Amatör Futbol Ligi’nde Heyecan Başladı

İlk haftada hakemler 6 kırmızı ve sayısız sarı kart göstermek zorunda kaldı. Ispartaspor ise yarıda kalan Küçük Hacılarspor maçını Tertip Komitesi’nin kararıyla 4-0 kazanmış oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Kasım 2012 14:29
Isparta 1. Amatör Futbol Ligi’nde Heyecan Başladı

Isparta 1. Amatör Futbol Ligi’nde 2012-2013 Sezonu hafta sonu oynanan müsabakalarla start aldı. Lige Ispartaspor, Merkez Gençlikspor, Uluborluspor, Küçük Hacılarspor, Bağıllıspor, Keçiborlu Belediyespor, Savspor, Gülcüspor, Çünürspor ve Senirspor ekipleri katılıyor. Bu sezon ise Üniversitespor ve Yalvaçspor liglere katılmayacaklarını bildirdiler.

MAÇ 76. DAKİKADA TATİL EDİLDİ

1. Amatör’de perde Küçük Hacılarspor-Ispartaspor maçıyla açıldı.
Ispartaspor’un 4-1 üstün olduğu karşılaşmada rakip Küçük Hacılarspor’un 6 kişi kalmasıyla maç 76. dakikada hakem tarafından bitirilerek tatil edildi.

ISPARTASPOR GERİYE DÜŞTÜ…

Küçük Hacılarspor 10. dakikada Latif’in golüyle 1-0 öne geçerken Ispartaspor’un golünü 15. Bahadır kaydetti. Daha sonra 22. dakikada Emrah’la golü bulan Ispartaspor, 27. dakikada İbrahim’le farkı 3’e çıkardı. İlk yarı bu skorla sona erdi.

KIRMIZI HAFTA

2. yarıda Küçük Hacılarsporlu Adem Say 62. dakikada rakibine arkadan müdahale edince çift sarıdan oyun dışında kaldı. 65. dakikada Küçük Hacılarspor kalecisi Ali Osman, Ispartasporlu Salim’e omuz atınca hakem tereddütsüz penaltı noktasına koşarken kırmızı kartla da oyuncuyu ihraç etti. Kaleye ise Küçük Hacılarspor’da Rahmi geçti. Penaltıyı kullanan Ispartasporlu Emrah 66. dakikada skoru 4-1 yaptı. 70. dakikada Ispartasporlu Bahadır’a arkadan sert müdahalede bulunan Küçük Hacılarsporlu Ümit direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Yeşil-sarılılar sahada 8 kişi kaldı.

KÜÇÜK HACILAR 6 KİŞİ KALDI

Bu arada karşılaşmanın 74. dakikasında Ispartaspor Kulüp Başkanı Şevket Savlu sahaya girerek, hakemlere tepki gösterdi. Savlu, futbolcularına sert müdahale edildiğini söyledi. Savlu’nun tepkisi üzerine güvenlik güçleri Kulüp Başkanını saha dışına çıkarttı. 75. dakikada Küçük Hacılarsporlu Zübeyir ve Abdullah sakatlanarak oyun alanını terk edince sahada 6 kişi kaldılar. Bunun üzerine karşılaşmanın hakemi Faruk Kuyucu, 76. dakikada maçı bitirerek tatil etti. Küçük Hacılarsporlular, maç anında ve sonunda hakeme büyük tepki gösterdiler. Tertip Komitesi maçı Ispartaspor lehine 4-0 tescil etti.
Ispartaspor maçında 3 kırmızı kart çıkarken diğer karşılaşmalarda da hakemler bol bol kart gösterdi. Bu hafta toplamda 6 kırmızı kart çıkarken, ilk haftadan gerilim tavan yaptı.

SAVSPOR’DAN GOL ŞOV

2 yıl önce Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde mücadele eden Savspor ise ilk deplasmanında Bağıllıspor’a 11-2 mağlup ederek gol yağmuruna tuttu. Mavi-beyazlılar, ilk haftada zirveye oturdu.

MÜTHİŞ MAÇ BERABERE

Haftanın en önemli karşılaşmalarından biri olarak gösterilen Merkez Gençlikspor, Uluborluspor 1-1 berabere kalarak yenişemedi. Uluborluspor Recep Kocanoğlu golüyle öne geçerken Merkez Gençlik 1 puanı uzatmalarda Süleyman Demirtaş’la kurtardı.

ÇÜNÜR 10 KİŞİYLE KAZANDI

Çünürspor, 10 kişi kaldığı maçta Senirspor’u 2-1 mağlup ederek lige süper bir başlangıç yaptı. Zaman zaman gerilimli geçen karşılaşma olaysız sona erdi.

GÜLCÜ 3 PUANI 3 GOLLE ALDI

Bu sene 18-19 yaş jenerasyonuyla mücadele eden Gülcüspor, ligin iddialı ekiplerinden Keçiborlu Belediyespor’u deplasmanda 3-1’le dize getirerek zorlu karşılaşmadan 3 puanla döndü.

TOPLU SONUÇLAR:

Küçük Hacılarspor-Ispartaspor: 1-4

Bağıllıspor-Savspor: 2-11

Keçiborlu Belediye-Gülcüspor: 1-3

Çünürspor-Senirspor: 2-1

Merkez Gençlik-Uluborluspor: 1-1


HAFTANIN PROGRAMI:

Gülcüspor-Çünürspor

Savspor-Küçük Hacılar

Uluborluspor-Bağıllıspor

Senir Belediye-Merkez Gençlik

Ispartaspor-Keçiborlu Belediyespor

 

Levent DOĞAN

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.