Isparta 2023 Eğitim Vizyonunu Belirliyor

Isparta 2023 Eğitim Vizyonunu Belirliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ocak 2019 11:18
Isparta 2023 Eğitim Vizyonunu Belirliyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Isparta eğitiminin niteliğini geliştirecek önemli bir çalışmaya imza atıyor. Bu kapsamda 2023 eğitim vizyonu izdüşümünde tüm kesimler dinlenerek, bir yol haritası belirlenmesi için 10 başlıkta ‘2023 vizyon belgesi perspektifinde Isparta’da eğitimin niteliğini geliştirme çalıştayı’ yapılıyor. Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım, Isparta’da eğitimin niteliğini artırmak için bir yol haritasının belirlenmesinin hedeflendiğini söyledi.

Vali Ömer Seymenoğlu öndeliğinde Isparta’da eğitimin niteliğini yükselmeyi hedefleyen ‘2023 vizyon belgesi perspektifinde Isparta’da eğitimin niteliğini geliştirme çalıştayı’ devam ediyor. Çalıştaylarda İlkokuldan liseye kadar Isparta’da eğitim masaya yatırılıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı 2023 eğitim vizyonu izdüşümünde Isparta’da eğitimi geliştirme çalıştaylarında tüm kesimler dinleniyor. Çalıştaylada eğitime yön verileceğini bildiren Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım, “Temel eğitimden, mesleki eğitime ve insan kaynaklarının geliştirilmesine kadar 10 farklı alanda uzun soluklu bir arayış içerisinde olacağız. Elde ettiğimiz sonuçları Isparta kamuoyu ile paylaşarak, Isparta’da eğitimin niteliğine dair yeni bir yol haritası belirlemek istiyoruz” dedi.

Millî Eğitim Bakanlığının 2023 vizyonu çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün planladığı ‘Isparta da Eğitimin Niteliğini Geliştirme’ çalıştayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Binasında Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri biriminin çalışmaları ile 3 Ocak’ta başladı. Çalıştay 10 ayrı konu başlığında konuların taraflarının katılımı ile 18 Ocak 2019 tarihine kadar devam edecek.

ISPARTA’DA EĞİTİMİN GELECEĞİNİN YOL HARİTASI BELİRLENECEK
Çalıştaylarda Isparta’da eğitimin niteliğini geliştirecek yol haritasının belirlenmesinin hedeflendiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım, “Isparta’da eğitimin niteliğinin geliştirilebilmesi anlamında bir takım çalışmalar yapıyoruz. Bu açıdan ciddi bir hazırlık aşamasındayız” dedi.

Bir yol haritası çıkarmak için 10 başlıkta Isparta’da eğitimin masaya yatırılarak, eğitime yön verileceğini bildiren Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım, “2023 eğitim vizyonu aslında bizim kendi ilimizi yerelde tanımlayabilmemiz ve ilimizin vizyonunu belirleyebilmemize imkan tanıyor. Temel eğitimden, mesleki eğitime ve insan kaynaklarının geliştirilmesine kadar 10 farklı alanda uzun soluklu bir arayış içerisinde olacağız. Elde ettiğimiz sonuçları Isparta kamuoyu ile paylaşarak, Isparta’da eğitimin niteliğine dair yeni bir yol haritası belirlemek istiyoruz” diye konuştu.

BU SAATTEN SONRA EĞİTİMİN NİTELİĞİ KONUŞULMALI
3 Ocak’ta başlayan eğitim çalıştayları kapsamında şuana kadar “Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri, Değerler Eğitimi ve Din Öğretimi, Öğretmen Yeterlilikleri, Ölçme ve Değerlendirme, Temel Eğitim Kurumları, Araştırma Geliştirme” başlıklarında çalıştaylar tamamlanırken dünde ‘Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumları’ masaya yatırıldı.

Bakanlığımız farklı alanlara ilişkin raporlar hazırlıyor. Mesleki eğitimle alakalı bazı sonuçlar var. Onlarında ben Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu gözlemledim. Isparta olarak nicelik anlamında eğitimde önemli bir mesafe kaydedilmiş durumda. Bu noktadan sonra eğitimin niteliğinin konuşulması gerekiyor. Bütün taraflar olarak nitelik anlamında ortaya bir şeyler koymamız gerekiyor.

GÜLSES GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.