​Isparta 4. Teşvik Kademesine Çıkarılmalı

​Isparta 4. Teşvik Kademesine Çıkarılmalı

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2015 14:58
​Isparta 4. Teşvik Kademesine Çıkarılmalı

MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Isparta’nın teşvik sorununu Meclis gündemine taşıdı. Isparta’nın 2.teşvik grubunda yer almasından dolayı yatırımların çevre illere kaydığını belirten Okutan, “Isparta derhal 4.kademeye çıkarılmalıdır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda söz alarak Isparta’nın yaşadığı teşvik mağduriyetini gündeme getirdi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a Isparta’nun bu sorununu ileten Okutan, şunları söyledi: “Sayın Bakan bildiğiniz gibi iller sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksine göre 6 kademeye ayrılmış ve yalpan yatırımlar bu kademelere göre teşvik edilmektedir. Isparta’da 2.kademede yer aldığından yatırımlar çevre illere kaymaktadır ve haksızlığa uğramaktadır. Bu haksız tutum Bilim ve Sanayi Bakanlığı’nın 2012 raporunda da tespit edilmiştir. Isparta’ya gelen hükümet yetkilileri bu haksız tutumu düzelteceklerini söyledikleri halde bugüne kadar neden düzeltilmemiştir. Isparta derhal 4.kademeye çıkarılmalıdır. Isparta ne zaman 4. Grup teşvik sistemine dahil edilecektir?”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum