Isparta 4+4+4 Eğitimini En İyi Uygulayan İl

Vali Memduh Oğuz okullara yönelik ziyaretlerini sürdürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Kasım 2012 10:46
Isparta 4+4+4 Eğitimini En İyi Uygulayan İl

İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ile birlikte Kamile Gürkan İlkokulunu ziyaret eden Vali Oğuz, öğretmenlere başarı dilerken öğrencilere de zihin açıklığı temennisinde bulundu.

Okul Müdürü Şükrü Türk, öğretmenler, veliler ve öğrenciler tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz, okul bahçesinde okulun Halkoyunları Topluluğu tarafından sergilenen bir birbirinden güzel yöresel halkoyunlarını izledi.

Öğretmenler odasında veliler ve öğretmenlerle bir süre sohbet eden Vali Oğuz, velilerin okula olan yakın ilgisinin kendisini son derece memnun ettiğini belirtti.

Isparta’nın eğitimdeki başarısının sebeplerinden birinin de velilerin okula ve öğrenciye olan ilgisi olduğunu ifade eden Vali Oğuz; “Öncelikle şunu belirteyim bu gördüğüm manzara beni çok memnun ediyor. Bu manzaranın manası şu; biz çocuklarımızla ilgiliyiz, okulumuzla ilgiliyiz, eğitimle ilgiliyiz, ilimle ilgiliyiz bu çok önemli.

Öyle çocuk var ki benim çocuğum demeye utanırsın, başını öne eğdirir, ama öyle çocuk da var ki annenin, babanın başını göğe kaldırır, annenin babanın yolunu cennet yapar. O nedenle sizin şu ilginiz, sabahın bu saatinde okula gelerek çocuklarınızla ilgilenmeniz beni mutlu etti. İnşallah bu ilginiz karşılığında çocuklarınız vatana, millete ve insanlığa yarayışlı çocuklar olurlar. Bizde milli eğitim teşkilatımızla birlikte, öğretmenlerimizle birlikte bunun için çalışıyoruz.

Biz zaten Isparta’nın eğitimde başarılı olmasının unsurları üçlü diyoruz. Bir öğrenci, iki milli eğitim teşkilatı yani öğretmenlerimiz, birde veliler. Çok şükür bizim velilerimiz ilgili veliler, bu çok önemli. Bu çocukların Türkiye genelinde başarılı olması, Isparta’nın ülke genelinde ilk üç’e giriyor olması sizin bu yüksek ilginizden kaynaklanıyor. Durum böyle olunca da valinin, milli eğitim teşkilatının sorumluluğu daha da artıyor. Madem sizi bu kadar ilgilisiniz o zaman bizimde size buna uygun hizmet etmemiz lazım” dedi.
Velilerin çocuklarını kendi semtlerinde okutma isteğinin çok haklı bir talep olduğunu belirten Vali Oğuz; “Zaten biz eğitim senesinin başında çocukları semtlerinden ayırmama gibi bir düşüncemiz oldu. Yeni eğitim yılı başlarken burayı ilkokul ve ortaokul olarak yeniden bakanlığa teklif edelim ve çocuklarınız kendi mahallenizde okusun. Gerekirse Arsa durumuna göre buraya ihtiyacı karşılayabilecek şekilde yeni bir okul yapalım. Çok şükür bu konuda Ispartalı hayırseverler çok ilgililer, yeter ki bize arsa gösterin diyorlar.

Bunu burada bir kere daha söyleyeyim Türkiye’de 4+4+4 eğitimini en iyi uygulayan il Isparta’dır. Bunu ben söylemiyorum, milli eğitim bakanlığı açıyor telefonu bana diyorlar ki bunu en güzel planlayan, sancısız sıkıntısız en güzel götüren birinci sıradaki il Isparta oldu diyorlar” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum