Isparta 6 Ay Sonra 'Davraz Su' İçecek

Sav Kasabasında Belediye Başkanı Mustafa Şahin tarafından yapımına başlanan su şişeleme fabrikasının inşaatı hızla devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Haziran 2012 18:52
Isparta 6 Ay Sonra 'Davraz Su' İçecek

Adını Davraz Dağı’ndan alan Davraz Su fabrikası yaklaşık 2,5 milyon TL’ye mal olacak. Şişelenen Davraz suyu, başta Isparta olmak üzere, Burdur Afyon ve Antalya’ya satılacak. Bildiğimiz damacana sularının yarı fiyatına tüketici ile buluşacak.

İnşaat çalışmaları hızla devam eden Davraz su fabrikası için Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)’ya proje sunan Sav Belediye Başkanı Mustafa Şahin projelerinin kabul edildiğini söyleyerek “Sav Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Ve Su Fabrikası İşletmesi başlığı ile sunduğumuz projenin toplam bütçesi 875 bin TL. BAKA’dan projenin %45’ini istedik. Yani 393 b,n 750 TL destek alacağız” dedi.

ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR
Sav Belediyesinin BAKA’ya sunduğu projenin başlığı Damacana Dolum Tesisi Projesi Toplam Bütçesi 875 bin TL olan projede revizyon öncesi istenen destek tutarı 393 bin 750 TL yani %45’i. BAKA projeye destek vermeyi onayladı Sav Belediyesi de çalışmalara hız verdi. Kaba inşaatı tamamlanmak üzere olan Damacana su fabrikasının ince işlerinin bitmesi ile birlikte makineleri gelecek ve 2 ay kadar bunların kurulumu devam edecek. Sav Belediyesinin su şişeleme fabrikasının 6 ay sonra Isparta’ya damacana su vermesi bekleniyor.

BAKA’ya hazırlanan projede genel amaç şu şekilde açıklanırken “İşletmenin Ar-Ge kapsamında yapmış olduğu çalışmaların yeni ürün üretimi için gerekli alt yapısının oluşturulması ile ulaşım hizmeti veren işletmenin yeni, ekonomik ve sağlıklı ürün üretimini sağlamaktır. Bu kapsamda yapılacak yatırımla işletme, TR 61 Düzey 2 Bölgesinde 2011 Yılı Mali Destek Programında belirlenen işletmelerde yenilikçi ve yeni ürün üretiminin teşvik edilmesi, Ar-Ge altyapısının geliştirilmesi ve yenilikçi uygulamaların yaygınlaştırılması hedefine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.”

Özel amaçlar hakkında şunlara yer verildi. “İşletme olarak yapılan Ar-Ge çalışmaları sonucu kuracakları Damacana Dolum Tesisi ile yeni, ekonomik, kaliteli ürün elde etmek ve doğal kaynakların değerlendirilmesini sağlamak.
Kurulan bu yeni tesis ile bölgede istihdam sağlamak, işletmenin kâr oranını artırmak, elde edilen gelirle işletmenin bağlı bulunduğu belediye halkına daha iyi hizmet sağlamak.
İşletme olarak yapılan bu yeni yatırımla bölgedeki diğer işletmelere örnek olmak, Ar-Ge çalışmalarına verilen önemi artırmak ve bölgemizdeki gelişime katkı sağlamak.
Proje kapsamında kurulan yeni tesisle artacak işletme cirosu kullanılarak işletmenin diğer faaliyet alanlarında gelişimini sağlamak.”

HEM YATIRIMCI ÇEKİLDİ HEM YATIRIM YAPILIYOR
Gerek kasabanın kalkınması gerekse yatırımcıya olan misafirperverliği ile adından sıkça söz ettiren Sav Belediye Başkanı Mustafa Şahin, bir taraftan yatırımcı çekerken, bir taraftan da yatırım yapmayı sürdürüyor.

Sav Belediye Başkanı Mustafa Şahin, Davraz Dağı eteklerinde kurulu bulunan Sav beldesi sınırları içinde çıkan suyun, hem Isparta halkı hem de Sav Kasabası için güzel bir yatırım olacağını ifade ederek, inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Isparta başta olmak üzere Burdur, Antalya, Afyon'a pazarlanması planlanan su, piyasadaki suların yarı fiyatına satılacağını söyleyen Başkanı Mustafa Şahin, Sav Kasabası'na güzel bir gelir kaynağı olacağını kaydetti.

Türkiye'de şişelenmiş hazır su tüketimine olan taleplerin her geçen gün arttığına değinen Şahin, "Bölgemizde kurmaya başladığımız damacana su dolum tesisinin en önemli iki özelliği; kaynak suyunun kalitesi ve dolum tesisinin tüketiciye olan yakınlığıdır.

BÖLGENİN GÖZDESİ OLACAK
Başkan Şahin, öncelikli hedef satış bölgelerimiz Antalya, Burdur, Afyon, Konya, Isparta ve ilçeleri başta gelmektedir" şeklinde konuştu.

Tesisin kuruluş maliyetinin ve yer alımı dahil yaklaşık 2,5 milyon TL'ye maliyeti olduğunun altını çizen Şahin, "Hedefimiz; damacana suyun Isparta'daki ortalama satış fiyatının yarısına su satışını gerçekleştirerek tüketici sayısını artırmak ve mevcut tüketicilerinde bizim üreteceğimiz suyu talep etmelerini sağlamaktır" diye konuştu.

Isparta’nın giriş kapısı olan Sav’ın önemli bir özelliğe sahip olduğunu belirten Şahin, bir şehrin kalkınma için en önemli olayın yatırımcının önünü kapatmak değil, ona her türlü imkanı sağlamak olduğunu belirtti. geçtiğimiz yıl yine Sav Belediye Başkanı Mustafa Şahin’in destekleriyle çalışmalarına devam edilen ve gerek Sav’a gerekse Isparta ekonomisinin canlanmasına katkı sağlayacak olan Sosyete Pazarı’nın da çalışmalarına devam ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.