Isparta Aile İçi Şiddette Türkiye 3.sü Oldu!

Kadının yanı sıra çocuklara yönelik şiddet, tüm ülke genelinde olduğu gibi Isparta’da da bir hayli fazla.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mayıs 2012 10:36
Isparta Aile İçi Şiddette Türkiye 3.sü Oldu!

Hemen her gün, birbirinden çok farklı ama hep kadınların mağduriyetiyle sonuçlanan olay yaşanıyor. Kadınlar dayak yiyor, hastanelik oluyor, hatta kocaları tarafından öldürüyorlar.

Kadının yanı sıra çocuklara yönelik şiddet, tüm ülke genelinde olduğu gibi Isparta’da da bir hayli fazla. Bunun en büyük göstergesi hem artan boşanma davaları hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunun raporu.

Valilikler, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki “kadına ve aile bireylerine yönelik şiddete” ilişkin alt komisyona, 2008-2011 yıllarına ait polis merkezlerine ve jandarma karakol komutanlıklarına, aile içi şiddet olayları kapsamında yapılan başvurulara ilişkin bilgileri gönderdi.

Alt komisyon raporunda yer alan bilgilere göre, en çok aile içi şiddetin yaşandığı il Bilecik. Bilecik’i Elazığ ve Isparta takip etti. Verilere göre 2011 yılında Isparta’da binde 28 oranında aile içi şiddet meydana geldi.

Aile içi şiddette üçüncü sırada yer alan Isparta’da İl Sağlık Müdürlüğü Psikolojik Danışma Merkezi şiddete maruz kalanlara destek sağlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.